İnsanlar daha güzel görünmek isterler, bizlere göre her insan yaratılırken güzel yaratılmıştır ancak daha sonrasında oluşan olaylarda vücudumuz zarar görmüş olabilir. Sizler vücudunuzda bir yerinizi beğenmiyor olabilirsiniz. Bu şekilde durumlar ile karşı karşıya kaldığınız zamanlarda estetik olmak yanlış bir işlem değildir. Burun estetiği estetik konusunda en çok merak edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkar. Hem dünya çapında hem de ülkemiz de estetikte en çok dokunuş yapılan yer burunlardır. Burun estetiği olmak konusunda birçok soru vardır, bununla birlikte sağlık kuruluşlarına gitmeye korkan insanlar sorunlarını buradan bakarak çözdükten sonra estetik olmak için giderler. Peki, bıçaksız burun estiği kaç yaşından itibaren yapılır?

Burun estetiği yaşı kaçtır?

Burun estetiği olmak için bir yaş sınırı vardır ve bu sınır ülkemizce koyulan bir sınır değildir. Bu sınırı dünya sağlık örgütleri koyar ve onlara bağlı olan bütün ülkelerde bu durum gerçek olur. Estetik olmak için bir yaş beklemeniz gerektiği doğrudur. Bu yaş kadınlar için 17 olarak belirlenirken erkekler için burun estetiği olma yaşı 18 olarak belirlemiştir. Sayılar yüksek olsa da 15 yaşında olanlara da burun estetiği yapıldığını görmekteyiz. Şartların bazı boş noktalarına sahip olursanız bu yaş daha aşağı gelebilir.

Bıçaksız burun estetiği nedir?

Bıçaksız burun estetiği diye bir duruma son zamanlarda en çok öne çıkan estetik anlayışlarından biri olsa da bu konu sizlerin beklediği gibi bir durum değildir. Sizlere şunu söyleyerek başlamak istiyoruz, bıçaksız burun estetiği her türlü burun operasyonunda yapılmaz. Sizler ben bıçaksız şekilde burnumu yaptıracağım diye hevesle gitseniz bile doktor bu operasyonun olabileceğine karar verirse ki sizler o zaman bıçaksız burun estetiği olabilirsiniz. Bu estetik operasyonlarında yapılan tedavi de sizlerin burnu ameliyat edilmez yanlış sizler daha az çekerek bu olayı başarmış olursunuz. Peki, hangi durumlarda bıçaksız burun estetiği olabilirim? Sorusuna da cevap vermek istiyoruz.  Burunda yapılan dolgularda, hafif kemikli burunlarda ve buruna hafif bir kaldırma işlemi gibi daha kolay yapılabilecek estetik operasyonlarında günümüz teknolojisi bıçak kullanmıyor.

Bıçaklı burun estetiği

Bıçaksız burun estetiği son dönemler de ne kadar öne çıkıyor olsa da yine bıçaksız olarak yapılan burun estetik operasyonları daha önde görülür. Sizlere bu konu hakkında biraz geniş bilgi verelim. Sizler için burunda büyük bir eğrilik varsa ve bu nefes alışmanızı zor kılıyorsa o zaman estetikte bıçakla burun estetiği olabilirsiniz. İ,kinci bir nokta burunda küçültme ve yüksek kemerler varsa yine bıçakla burun estetiği tedavisi uygulanır. Sizler için çok tedavi yöntemi olsa da büyük operasyonlarda bıçaksız olanı hala kullanılmıyor.

Devlet hastaneleri estetik yapar mı?

Ülkemizde devlet hastanelerinde çalışan çok önemli plastik cerrahlar vardır. Bunlar da sizlere estetik operasyon yapar ama sağlık gerekçesi oluşturuyorsa. Sizler zevk için burun operasyonu yaptırmak isterseniz o zaman özel doktorlara başvurmak zorundasınız. Bununla birlikte burunda nefes almayı zorlaştıran ve ya başka bir sağlık sorununa yol açan durumlar varsa o zaman devlet hastaneleri de bu işlemi yaparlar. Sizler hangi nedenden gidiyorsanız doktor seçiminizi ona göre yapın.

Editör: TE Bilişim