HaberTS-Haber Servisi- Covid 19 hastalığını artık sağır sultan bile duydu;  Çin’de ortaya çıkan bu hastalık dünyanın ilk defa başına geliyor. Hastalık daha önce hiç görülmediği için bilgilerde hastalık konusunda yetersiz kaldı. 2020 yılında dünyanın en çok geliştiği zamanlarda bir hastalığın dünyaya bu kadar acı çektirmesi yine şaşırtıcı başka bir olay. Evet, dünya çok hastalık gördü, bu hastalıkların bazıları büyük ölüm riski taşıyordu. Korona ise o kadar büyük ölüm riski olan bir hastalık olmamasına rağmen bu kadar insanın canından olmasına neden oldu. Hastalıkla mücadele etmek çok kolay bir şey değil ki bu hastalık çok hızlı bir şekilde yayılan, öldürülmesi zor bir hastalık olarak dikkat çekti. Dünya hep aşı haberini beklerken o haberler sonunda gelmeye başladı; aşı bugün icat olacak, yarın bitti gibi birçok haber duydunuz ama bunlar artık gerçek.

Almanya’da aşıyı tamamladı

İlk aşı tamamlandı haberi Rusya’dan geldi; Rusya aşıyı herkesten önce tamamladı ve hatta insanlara ekim ayında piyasaya süreceğinin haberini de verdi. Rusya’nın yaptığı açıklama bütün dünyayı mutlu ederken, yeni aşı açıklamalarının gelmesi daha da mutluluk verici. Bu bir iş değil sağlık, bir ülkeden aşı yayılması ayrı birkaç ülke tarafından aşı dağıtılması ayrıdır. Bu hızı ve hastalıktan kurtulmanın zamanını değiştirir. İnsanlar artık normale dönmek istiyor ve dünya her geçen gün psikolojik sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılarda caddede sokakta her yerde çok açık bir şekilde belli oluyor.

Normale dönülmezse dünya yanmış demektir

 Dünya büyük bir ekonomiye sahiptir; üstünde milyarlarca insan yaşıyor ve bu insanların bir şekilde doyması lazım. İşin sadece para yönünü değil üretim yönünü de düşünmek lazım bu hastalık dünya için çok büyük bir krize neden olmak üzere. Hastalıktan sonra insanların gerginlik düzeyi bir bombayı andırıyor; bu bombalar da çekilmeye hazır bir şekilde bekliyor, bunların yaşanmasında ki tek etken var o da hastalığın yarattığı gerginlik. Ülke olarak bizler iyi durumda olduğumuz için en azından şimdilik böyle rahatız, dünyanın büyük ülkeleri makarna bulgur için marketlerde kavga edenlerin videoları ile doldu. Aşı şu an en ihtiyacımız olan olaydı ve o da ekim ayında bizlere kavuşacak.