Mide bulantısı çoğu insanın aşina olduğu bir şeydir. Hamilelik, seyahat gibi durumlarda ortaya çıkan bulantıdan nasıl kurtulabiliriz? İşte 17 yolu!

Mide bulantısı çeşitli durumlarda ortaya çıkabilir. Mide bulantısını gidermek için yaygın olarak bulantı önleyici ilaçlar kullanılır. Ne yazık ki, bu tür ilaçların uyuşukluk da dahil olmak üzere bazı olumsuz yan etkileri olabilir.

İşte ilaç kullanmadan mide bulantısından kurtulmanıza yardımcı olacak 17 harika öneri!

1. Zencefil Yiyin

Zencefil, mide bulantısını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan popüler bir doğal ilaçtır.

2. Naneli Aromaterapi

Nane mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabilecek başka bir alternatiftir. Bir fincan nane çayı veya nane şekeri bulantıyı önler.

3. Akupunktur veya Akupressürü Deneyin

Akupunktur ve akupresür, geleneksel Çin tıbbında bulantı ve kusmayı tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan iki tekniktir. Akupunktur sırasında ince iğneler batırılır.

4. Bir Limonu Dilimleyin

Taze dilimlenmiş limon kokusu gibi narenciye kokuları hamile kadınlarda mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabilir.

5. Nefesinizi Kontrol Edin

Yavaş, derin nefes almak da mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabilir.

6. Bazı Baharatları Kullanın

Birkaç baharat, mide bulantısı ile mücadele için sıklıkla önerilen popüler ev ilaçlarıdır. İşte bulantıyı gideren üç baharat:

Rezene: Mide bulantısı da dahil olmak üzere adet semptomlarını azaltabilir ve kadınların bu dönemi daha rahat yaşamasına yardımcı olabilir.

Tarçın: Kadınların adet sırasında yaşadığı mide bulantısının şiddetini azaltabilir.

Kimyon: Aşırı kilolardan muzdarip bireylerde karın ağrısı, mide bulantısı, kabızlık ve ishal gibi semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilir.

7. Kaslarınızı Gevşetmeyi Deneyin

Kaslarınızı gevşetmek mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

8. B6 Vitamini Takviyesi Alın

Takviyeler bulantı ve pek çok soruna çaredir.

Bulantıyı Azaltmak İçin Ek İpuçları

Baharatlı veya yağlı yiyeceklerden kaçının: Muz, pirinç, elma püresi, kraker veya fırında patates gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir diyet mide bulantısını hafifletebilir ve mide rahatsızlığı olasılığını azaltabilir.

Yemeklerinize protein ekleyin: Protein açısından zengin yemekler, mide bulantısını yağ veya karbonhidrat oranı yüksek yemeklerden daha iyi giderebilir.

Büyük öğünlerden kaçının: Mide bulantısı hissettiğinizde daha küçük porsiyonlar yapın ve daha sık yiyin. Bu semptomlarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Yemek yedikten sonra dik durun: Bazı kişilerin yemekten sonra 30 ila 60 dakika içinde yatarlarsa reflü yaşaması veya mide bulantısı yaşaması daha olasıdır.

Yemeklerle birlikte içmekten kaçının: Yemeklerle birlikte herhangi bir sıvıyı içmek, bazı kişilerde mide bulantısını kötüleştirebilecek tokluk hissini artırabilir.

Sıvı tüketin: Susuz kalmak mide bulantısını kötüleştirebilir. Mide bulantınıza kusma eşlik ediyorsa, kaybettiğiniz sıvıları maden suyu, sebze suyu veya spor içeceği gibi elektrolitten zengin sıvılarla geri kazanın.

Güçlü kokulardan kaçının: Bunlar, özellikle hamilelik sırasında mide bulantısını kötüleştirebilir.

Demir takviyelerinden kaçının: Normal demir düzeyine sahip hamile kadınlar, mide bulantısını kötüleştirebilecekleri için ilk üç aylık dönemde demir takviyesi almaktan kaçınmalıdır.

Egzersiz: Aerobik egzersiz ve yoga, bazı kişilerde mide bulantısını azaltmanın özellikle yararlı yolları olabilir.

Editör: TE Bilişim