Cilt Bakımı Alternatifleri

Medikal cilt bakımı, kış mevsimlerinde ve mevsim geçişlerinde yaptırılması oldukça önemlidir. Özellikle yaz mevsiminin bitmesinin ardından sonbahara girilmesi ile birlikte cilt tipleri kuru bir yapıya sahip olmak için uygundur. Aynı şekilde kış mevsiminden ilkbahara geçişlerde de cilt dengesinin bozulması kaçınılmazdır. Bu sebep ile düzenli aralıklar mutlaka cilt bakımlarının yapılması gereklidir. Aynı zamanda cilt bakımları kişinin özgüven kazanmasında da oldukça etkili bir faktördür.

Cilt bakımlarının yapılmasının yanı sıra doğuştan veya sonradan oluşan lekeler de kişiyi rahatsız eder. Teknolojinin gelişimi ile birlikte lazerle leke tedavisi yöntemi ile bu problemler çözüme ulaştırılabilir. Lazer ile yapılan bu tedaviler acısız olmasından dolayı birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Gençliğin masumiyetini ve dişiliğin estetikselliğini ortaya koyan dudaklar, cilt yapısına uygunluk sağlamadığı zamanlarda dudak dolgusu işlemleri tercih edilir. Kadınlar dudaklarının kırışmasını istemezler. Öyle ki kırışık dudaklarda makyaj malzemeleri, istenilen görünümü kazandırmaz. 

Bu sebep ile doğuştan dudakları ince olan veya yaşın ilerlemesi ile birlikte dudakların incelmesi gibi durumlarda dudakları dolgunlaştırmak ve kalınlaştırmak amacı ile bu tedavi yöntemi seçilir. Dudak dolgusu işlemlerinde son zamanlarda en çok kullanılan hyaluronik asit dolgu maddesidir. Enjekte işlemi ile yapılan bu tedavi yöntemi, ağrısız ve kısa süre içerisinde tamamlanır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu
işlemleri oldukça kısa bir zaman dilimini kapsarken, uygulanacak teknik, hazırlanma ve masaj aşamaları oldukça büyük önem taşır. Tedavi yönteminde genelliklem anestezik kremler kullanılırken, işlem öncesi veya sonrasında buz ile soğuk uygulama yapılır. Bu yöntem ile dudaklarda şişilik oluşumu ve kanamanın uzun sürmesi engellenir.

Dudakların estetiksel anlamda güzel görünümler kaanmasını sağlayan dudak dolgusu tedavi yöntemi, belirlenen süre bekletildikten sonra tüm dudağa eşit miktarda dağıtımı özel iğneler ile sağlanır. Ayrıca dudak kontürünün oluşması için de dudak çizgilerine de dolgu enjekte edilir. Dudak dolgularında sonuç hemen görülebilir. Bu sebep ile dudak dolguları birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir.

Medikal Cilt Bakımı Kimlere Uygulanır?

Cilt bakım metotları arasında yer alan ve kesinlikle kimyasal maddeler içermeyen medikal cilt bakımı tedavi yöntemleri, kadın veya erkek herkes için uygundur. Herhangi bir sağlık problemi olmayan ve cilt yapısında parlaklık, canlılığın devamlılığını isteyen herkes medikal cit bakımı yaptırabilir. Medikal cilt bakımları, cilt yüzeyinde oluşan istenmeyen lekelerin önüne geçtiği gibi kırışıklık gbi etkenlerin yaşanmasını da oldukça geciktirir. Bu sebep ile düzenli aralıklar ile mutlaka yaptırılması gereken uygulamalar arasında yer alır.

Medikal Cilt Bakımı Fiyatları

Medikal cilt bakımı
sağlamış olduğu avantajalrı ve acısız olması sebebi ile birçok insan tarafından tercih edilir. Fakat insanlar medikal cilt bakımı fiyatları konusunda araştırmalar içerisine girerler. Cit yapısında derinlemesine temizlik sağlayan medikal cilt bakımları, fiyat konusunda değişiklikler gösterebilir. Öyle ki verlen hizmet kalitesi ve ürünlerden dolayı fiyat farklılıkların yaşanması oldukça normaldir. Ayrıca medikal cilt bakımlarında lekelerin türü ve cilt yapısı da etki etmektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Nedir?

Mevsimsel etkilerden veya doğuştan olmak üzere birçok lekede doğrudan etki eden lazerle leke tedavisi, son zamanlarda büyük ilgi görmeye başlayarak günlük hayatta sıklıkla adını duyurmuştur. Sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmayan ve acısız olan bu tedavi yöntemi, lazer ışınlarının leke üzerinde gezdirilmesi ile kısa bir sür içerisinde tamamlanır. Lazer ile yapılan bu işlemlerde lekeler anında yok olur.

Lazerle Leke Tedavisi

Teknolojinin gelişimi ile birlikte geliştirilen lazer ile tedavi metotlarında, zararlı ışınlar yer almaz. Lazer ile yapılan bu uygulamalarda lekelerin yok olmasının yanı sıra kalıcılıkta söz konusudur. Kalıcı bir tedavi yöntemi olmasından dolayı özellikle bayanların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Lazerle tedavi yöntemleri lekelerin türüne göre çok az veya daha fazla seanslarda sonuç verebilir.

Lazerle Leke Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha az acı hissi vermesi ve daha büyük alanlarda uygulanan lazer ile lekeler müdahale edilmesi sonrasında dikkat edilmesi gereken birçok kurallar mevcuttur. Bu kuralların başında lazer ile tedavi yöntemi sonrasında kesinlikle güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. 

Bunun yanı sıra nemlendirici kremler, soğuk uygulama, gerektiğinde ağrı kesici kullanımı, uygulamadan 48 saat sonrasında tıraş gibi işlemlerden uzak durulmalıdır. Keseleme gibi tahriş edici eylemlerde bulunulmaması, ateş ya da iltihap gibi durumlarda mutlaka uzmana başvurulması ve kimyasal makyaj ürünlerinin kullanımı yapılmamalıdır. Lazerle leke tedavisi sonrası bunlara uymak önemlidir.

Editör: TE Bilişim