Binlerce lira harcayıp kozmetik bakım ürünleri almanıza gerek yok! Cilt gözenekleriniz çok genişse bunun pek çok sebebi olabilir. İyi haber ise, gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz, üstelik bedava!

Temel temizlik yöntemleri ve doğru bir tedavi ile bunu başarmak mümkün. Her cilt tipine uygun bir bakım rutini mevcut.

Cildinize uygun pH değerine sahip bir temizlik ürünü kullanarak işe başlayın. Temizlik ürününüz cildinizin pH'ı ile aynı değerde olmalı. Aksi halde hassas ciltler harekete geçiyor.

Gündüz kremini burnunuza sürmekten kaçının. Burna krem sürmek gözeneklerin genişlemesine yol açar. Eğer sürecekseniz de mutlaka yağsız kremleri tercih edin.

Tıkanmış ve irileşmiş gözenekleri açmak için glikolik asit kullanın. Bu bileşeni içeren ürünlerle gözeneklerde biriken yağı ve tıkanıklığı silip atabilirsiniz.

Yüzünüzü her gün iki defa ılık suyla yıkayın. Ancak suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin.

Güneş koruyucu ürününüz yağsız olsun. Yağ bazlı koruyucular gözenekleri tıkar ve büyütür.

Sıvı bazlı kozmetik ürünlerden kaçının. Fondöten, aydınlatıcı, allık ve bakım ürünleri sıvı bazlı olmamalıdır. Geniş gözenekleriniz varsa hafif bir nemlendirici kullanın. Ağır makyaj yapmaktan kaçının.

Cilt gözeneklerinizi sıkılaştırmak istiyorsanız, süt ürünlerini sınırlı tüketin. İnek sütü gözeneklerin düşmanıdır. Bitkisel sütler tercih edilebilir.

Pişik kremi, mineral güneş kremi gibi ürünlerde bulunan çinko oksit, geniş gözenekleri sıkılaştırır. Gözeneklerinize çinko oksit losyonu sürebilirsiniz.

Cilt tipinize uygun bir peeling yöntemi seçin. Kuru ve hassas ciltlere hafif kimyasal eksfoliye edici öneriliyor. Yağlı ciltler ise güçlü kimyasal tedaviler ve peeling kullanabilir.