Koronavirüs salgını ortaya çıktıktan sonra herkes sağlıklı beslenmeyi ve bağışıklığı korumayı önemsedi. Peki, Covid-19'a karşı koruyucu özelliği yüksek o mucize besin hangisi?

Taze baklanın Covid'e karşı korunmada büyük öneme sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bağışıklık sistemini destekleyen bu taze sebze, mevsim geçişinin yaşandığı dönemlerde başta Covid olmak üzere diğer hastalıklara karşı da bizi destekliyor. Besin değerleri yüksek olan taze bakla, bahar ve yaz aylarında tüketilebilir. 100 gramında 4.64 gr protein, 8.2 gr karbonhidrat, 1.63 gr lif bulunmaktadır. Bakla ayrıca sodyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içeriği açısından zengindir.

Taze baklanın faydaları

Kalbi korur

Kurubaklagiller ailesinden olan baklada kolesterol bulunmaz. Yüksek kolesterolü olan bireyler için ideal bir besindir. Kötü kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Vejetaryen ve veganlar için kaliteli bir proteindir.

Kolon kanseri riskini azaltır

Lif içeriği yüksektir. Kabızlığa karşı etkilidir. Kabızlık sorunu yaşayanlar sebze ve kurubaklagiller tüketmelidir. Yeterli lif tüketimi ile kolon kanseri riski azaltılabilir. Taze bakla mevsiminde haftada 2 gün tüketilebilir.

Bağışıklığı güçlendirir

Linoleik asit içeren bakla virüsün hücre yapısını bozarak vücudun virüsle savaşmasını kolaylaştırır.

Zayıflamaya yardımcıdır

Protein ve lif deposu taze baklanın faydaları arasında kalorisi az olduğu için zayıflatıcı özelliği de sayılabilir. Tokluk hissi verir.

Editör: TE Bilişim