Dolaşım problemini önleyen, kanı temizleyen ve kolesterolü uzak tutmaya yardımcı olan 10 süper besin...

Sağlıksız beslenerek, hatta gereğinden fazla yemek yiyerek farkında olmadan damarlarımızı tıkıyoruz. Damar sağlığını tehdit eden besinlerden kaçınmak gerekiyor. Yanlış beslenme ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Sigarayı bırakmak, diyet ve egzersiz yapmak damar sağlığı açısından oldukça önemli. İşte, damarları temizlemeye yardımcı 10 besin...

Kuşkonmaz

Kuşkonmazda kötü kolesterolü düşüren özellikler bulunur. Kötü kolesterol LDL'nin damarlarda birikmesini önler. Antioksidanlar, lif, demir, magnezyum, potasyum ve vitamin açısından zengindir.

Sarımsak

Allisin denilen bir antioksidanı içeren sarımsak, yüksek kolesterolün yol açtığı hasarı azaltır. Kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcıdır. Kalp-damar sağlığına faydalı olan vitamin ve mineralleri içerir.

Yulaf

Kalp sağlığını korumak için düzenli olarak yulaf tüketilmelidir. Kolesterolün damarlara nüfuz etmesini önler.

Limon

Yüksek tansiyonu durduran, antioksidan içeren ve vitamin değeri yüksek olan limon ise damarları temizlemeye yardımcıdır.

Acı Biber

Kapsaisin içeren acı biber kötü kolesterolün damarlarda birikmesini önler. Kan dolaşımını düzene sokar, yüksek tansiyonu önler ve kalp krizi riskini azaltır.

Nar

Dolaşım sistemini yağ birikmesinden korur. Damarlarda plak birikimini azaltır. Kandaki nitrik oksit üretimini uyararak kan basıncını kontrol eder.

Keten Tohumu

Besleyiciliği yüksek olan keten tohumu da kalp sağlığını iyileştiren besin değerlerine sahiptir. Damarları plak birikiminden arındırır. Kötü kolesterolü yok eder.

Zeytinyağı

Yüksek kolesterol ve kalp hastalarının tüketmesi gereken bir besindir.

Avokado

Vücuttaki lipid seviyelerini düşüren avokado, kalp sorunlarını büyük ölçüde azaltır.

Domates

Domates, kolesterol seviyelerini ve damar duvarlarında biriken plakları azaltan güçlü antioksidanlara sahiptir.

Editör: TE Bilişim