Kişinin dış görünüşü ile ilgili yaşadığı kaygılar sebebiyle birçok estetik uygulamalar bulunmaktadır. Bu kaygıların en başlarında ise kişinin yüz estetiği gelmektedir. Yüz estetiğinin en belirleyici unsurlarından olan dişlerimiz ile ilgili kaygılarımızın giderilmesi için de Diş Hekimliği alanında teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte tedavi çeşitliliği artmıştır.

Bireyin gülüşü ile ilgili yaşadığı endişeleri gidermek adına yaptıracağı uygulamalar, kozmetik diş hekimliğinin kapsadığı çözümlerdir. Birçok yöntem olmasına karşın kişinin ihtiyacı doğrultusunda uygulanan ve tavsiye edilen birkaç yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerin içinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi diş beyazlatma tedavisidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching), kişinin dişlerinde herhangi bir fonksiyon, şekil bozukluğu yok ve sadece renklenme problemi var ise uygulanabilecek en iyi estetik diş tedavisi çözümüdür. Doğal dişi kaybetmeden sadece dış yüzeyine uygulanacak işlemler ile dişlerin yeni görüntüsü ile kişi tüm görünüş kaygılarından kurtulabilir. Gülüş estetiğini iyileştirmek adına yapılacak tedavilerin içinde en ekonomik ve hızlı sonuç alınan yöntemdir.

Kişinin diş yapısına göre uygulanacak tedavinin yöntemini diş hekimi ile karar vermek en sağlıklı sonucu verir. Genelde en etkili olan lazer destekli diş beyazlatmadır. 45 dakika içinde 15’er dakikalık seanslar sonucunda, kişi bembeyaz dişlere sahip olabilmektedir. İstenilen beyazlık derecesi için tedavinin devamlılığı diş hekiminin görüşüne bağlıdır.

Bleaching tedavisinin hiçbir olumsuz bir yanı yoktur. Tedavinin tecrübeli bir diş hekiminin elinden gerçekleşmelidir ki, diş beyazlatma izmir kliniğimizde tecrübeli hekim ile birlikte tedaviniz gerçekleştirilir.

Bahsetmek istediğimiz diğer yöntem ise implant diş tedavisidir. Eksik diş tedavilerinde en sağlam ve en uzun ömürlü olan alternatif implant dişlerdir. Fonksiyonel bozukluğa sahip diş veya eksik diş dişler yerine önerilen implantlar, kaplama diş tedavilerinde de en çok kullanılan çözümlerdendir.

Estetik diş tedavisi çözümlerinden olan zirkonyum diş kaplama tedavisinde kullanılan zirkonyum dişler, implant tedavisinde de implant üstü zirkonyum olarak kullanılabilmektedir. Bunun sonucunda kişi zirkonyum dişe sahip olabilmektedirler.

Gerekli bakımlar gerçekleştirildiği takdirde uzun yıllar hatta ömür boyu sorunsuz kullanımı olan implantlar, kişilerin hayat konforunu büyük oranda arttırmaktadır. Kuvvet gerektiren çiğneme gibi fonksiyonların doğal dişlerdeki rahatlığı, implant dişler ile mümkün olabilmektedir. Kişiler, daha iyi çiğneyebilme kabiliyetine eriştikleri için sağlıklı beslenme anlamında da avantajlı duruma sahip olurlar.

İmplant tedavisinde bir yaş sınırı belirlenmemesine karşın, kişinin implant uygulanacak bölgesinde yeterli miktarda kemik var ise tedavi düşünülebilir. Tedavi sırasında lokal anestezi ile bölge uyuşturulduğu için operasyon sırasında ağrı olmaz. Operasyon sonrası anestezi etkisi geçtikten sonra gün içinde diş çekim ağrılarına benzer bir ağrı olursa da, ağrı kesiciler ile bu sorun kolayca halledilebilir.

Tedavi sonrasında ağızda dikişler olacağı için beslenme şekli de önem arz eder. İlk 24 saat sıvı şeklinde beslenmek önemlidir. Sonraki takip edenler günlerde ise yumuşak besinler tüketmek gereklidir. Daha detaylı bilgileri cerrahi işlem bitiminde doktorunuz tarafınıza bildirecektir.

Türk Diş Hekimleri Birliği her sene implant tedavisinin taban fiyatlarını açıklamaktadır. Bu fiyatlar, malzeme hariç ya da başka destekleyici unsurların hariç rakamları olmaktadır. Net bir rakam için kliniklerle iletişim kurmak gerekir. Kişiye uygulanacak olan implant sayısı bile tedavinin fiyatında değişiklikler sağlayabilir.

Tedavide kullanılacak implant malzemesinin yerli veya yabancı marka seçimi de fiyatları etkiler. En güncel izmir implant fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz, karar verdiğiniz hekiminize danışmak en doğru seçenek olacaktır. Çünkü kişide implant uygulamasına engel bir problem var ve bu problemin giderilmesi gerekiyorsa ortaya çıkan maliyet, implant tedavisi fiyatını da etkileyebilir.

Tedavi sırasındaki uygulamalar aslında uzun süren işlemler değildir. Fakat cerrahi işlem gören bölgenin iyileşme süreci dolayısıyla implant diş ya da dişler, hemen yerlerine takılmamaktadır. İyileşme süreci sonrasında tedavi hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Toplam süre, 3 ay kadar sürebilir. Fakat tedavi sonunda sahip olunan konforlu diş, bir ömür rahatlık sağlar.

Editör: TE Bilişim