Sağlıklı beslenmek vücut için çok önemlidir, sağlıklı beslenmeyen bir vücut fazlaca kilo alır. Bu hastalıktan da kaynaklansa yemeden de kaynaklansa fazla kilolar insanlara hiç de iyi gelmez. Kilo almak istemeyenler ve ya kilolardan kurtulmak isteyenler diyete başvururlar, günümüzde birçok diyet listesi ortaya çıkmıştır. Doktora gitmeden diyet yapmak isteyen kişiler meyve yemenin diyet üzerinde nasıl etkisi olduğunu merak ediyorlar. Diyet yaparken meyve yemenin kilo aldırıp aldırmayacağı sorulan sorulardan bir tanesidir. Diyette hangi meyvelerin daha sağlıklı olacağı da sorulan başka sorulardan bir tanesidir. Bu iki soruda benzerlik gösteriyor, peki diyette meyve yenir mi?

Diyette meyve yenir

Diyet sürecinde meyve yenir mi? Sorusuna verilecek cevap tabi ki de yenir olacaktır. Diyet yapmak zor iştir, bir anda yemek alışkanlıklarımız değişecektir, bu duruma alışırken açlık hissi ne kadar bastırılırsa bizler için o kadar iyi olacaktır. Meyveler de tam bu kısımda ortaya çıkar, açlık hissi oluştuğunda ekstra ara öğünlerle hem kalori almadan hem de diyeti bozmadan devam etmenin en kolay yolu meyve yemektir. Meyveler hem az kalori taşır hem de tokluk hissi olan ürünlerdir, sağlıklı beslenme konusunda meyve kadar öne çıkan başka besinler yoktur. Diyet sürecinde bütün meyveler yenir ama bazı meyveler diyete daha yararlıdır. Bu meyveler şeker oranı düşük olan ürünlerdir, diyette önceliğimiz bunlar olacaktır.

Diyette hangi meyveler öne çıkar?

Diyet sürecinde öne çıkan bazı meyvelerden bahsetmek istiyoruz.

  1. Elma

Elma diyette önerilen meyvelerden bir tanesidir, karnınız özellikle ilk günlerde çok fazla acıkır. Bu açlık vücut ihtiyaçlarından çok psikolojik olan bir açlık hissidir. Bu açlık hissi sizlere baskı yapmaya başlayınca gidin bir elma yiyin. Bu hem kalorisi az hem de tok tutan üründür.

Mandalina

Mandalina hem vitamin bakımından hem de vücutta ki açlık hissini yok etme bakımından önemli bir meyvedir. Yine diyet yaparken bu meyveden de faydalanmak ve açlık hissedilince mandalina yemek gerekir.  Mandalina yağ yakma özelliği olan bir meyve olarak da öne çıkar.

Editör: TE Bilişim