Her insan doğru ve deneyimli bir hekimden tedavi edilmeyi beklemektedir. Tabii bu da sizlerin seçimleri ile şekillenmektedir. Doktorunuzu seçerken de ilk başta etrafınızdaki akraba ve arkadaşlarınızın tavsiyelerini dikkate almanızda fayda var. Bunun yanında kişisel farklılıklardan dolayı, başkasının iyi anlaştığı bir doktor size uygun olmayabilir. Bu yüzden de tek başınıza tercih etmelisiniz. Doktor tercihinizi gerçekleştirirken;

  • Doktorunuzun mesleki deneyimi oldukça önemlidir!

Doktorunuzun mesleki deneyimini sorgulamanız gerekmektedir. Çünkü tıp bilimi çok hızlı bir ilerleme kaydetmekte ve her branş da kendi içerisinde alt branşlara ayrılıp uzmanlaşmalar meydana gelmektedir. Bu yüzden doktorunuz sizi muayene ettikten sonra başka bir uzmana yönlendirmesi doktorunuzun yetersiz ya da kötü olduğunu göstermemektedir. Böyle bir durum da ekip çalışması içerisinde yer alan kliniklerde oldukça fazla rastlanılmaktadır. Bunun sonucunda da bu durum doktorunuzun yetersizliği değil doktorunuzun sizin sağlığınıza verdiği değeri göstermektedir.

  • Doktorunuza istediğiniz zaman diliminde ulaşabilme imkânı önemlidir!

Günümüzde iletişimin önemini tartışmaya gerek yoktur herhalde. İletişimin önemini artık herkes bilmektedir. Özellikle hamile bireyler bu duruma her an ihtiyaç duyulduğu için doktorlarına ulaşmak isteyeceklerdir. Her an ihtiyaç duyduğunuz doktorunuza telefon ya da e-mail gibi iletişim araçlarıyla ulaşabilmeli ve cevap alabilmelisiniz. Bunların yanında bazı problemler de muayene olmaya gitmeden de evden çözülebilmektedir.

  • Doktorunuzun yaklaşımı önemlidir!

Doktorunuz şikâyetiniz hakkında sizlere soru soruyor ve dikkatli olmanıza özen gösteriyor mu? Sizin sorunuz olduğunda sizleri dinliyor mu? Sizi muayene ederken ne kadar ilgili? Sizin soru sormanıza izin veriyor mu? Durumunuz hakkında size detaylı bilgi veriyor mu? Alternatifleri açıklıyor mu? Gibi soruların cevaplarını olumlu alıyorsanız doğru bir doktorun yanındasınız demektir. Bunun yanında doktorunuz tarafından durumunuz hakkında bilgi edinmek, riskleri ve tedavi yöntemlerini öğrenmek sizlerin en doğal hakkınızdır. Bu yüzden de doktorunuzla kuracağınız iletişim büyük önem taşımaktadır.

  • Doktorunuza güvenmeniz önemlidir!

Doktorunuza güvenmek demek muayene esnasında kendinizi rahat hissedeceğiniz anlamına gelmektedir. Bu yüzden doktorunuza güven duymanız oldukça önemli. Doktorunuzun tedaviniz hakkında vereceği kararlar sağlığınızı da direkt olarak etkileyecektir. Eğer doktorunuza güven duymazsanız da onun size önerilerine uymakta zorlanabilirsiniz. Kaliteli bir hizmet almak istiyorsanız bunun ilk şartı doktorunuza güven duymanızdır.

Doktorbul.com da tüm bunların doğrultusunda sağlık alanında iyi bir hizmet alabilmeniz için kendi doktorunuzu seçme imkânı tanımaktadır. Siz de sağlığınızı düşünüyor ve önemsiyorsanız 7/24 hizmet veren Doktorbul.com aracılığı ile randevunuzu alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim