HaberTS-Haber servisi-Dünya her gün yeni bir korkutucu açıklamaya yaklaşıyor; yeni felaketler eskilerinden beter geliyor. Dünyanın başına gelen en son felaket, hepimizin de bildiği gibi korona adlı bir virüs; bütün dünyanın dengesini değiştirmeye yeten bu virüs, çocuklar için de ayrıca bir risk oluşturmaya başladı. Bu hastalıkla baş etme de sağlık çalışanlarından çok sizlerin payı var, sizlerin derken sizde olan vücudun payından bahsediyoruz; sizin vücudunuz ne kadar güçlü olursa hastalığında sizlere bulaşma riski o kadar az oluyor, varsayalım hastalık size bulaştı, güçlü bir vücutla güçsüz bir vücudun direnci ve hastalıktan kurtulma şansı da zirve ve taban kadar farklı. Bu yüzden korona adlı hatalık direnci düşük insanları daha çok seviyor; bu nedenle DSÖ çocukları ve velilerini uyardı.

Çocukların aşılarını yaptırın

Şu an hastalıktan dolayı insanlar ölüyor; hastalık aşağı yukarı 13 milyon kişiye bulaşmış durumda ve bu rakam her geçen gün, çok hızlı bir şekilde artmaya başladı. Asıl tehlike ise daha başka bir yerden geliyor; korona hastalığı başlamadan önce çocuklara bir çok aşı yapılırdı; kızamık, çiçek vs. tarzında, bu aşılar çocukları ölümcül olan ama günümüzde aşısı olan hatalıklara karşı korur. Hastalık yani korona başladığından bu yana insanlar, çocuklarının aşılarını yaptıramaz oldu. Bu dünyanın 82 ülkesinde resmi olarak açıklanmış kararlardır; bu ülkeler yaptıkları açıklamada yapılması gereken çocuk aşılarının yaptırılmadığı ve ya sekteye uğratıldığını açıklamıştır. Normal bir çocuk için korona ne kadar tehlikeliyse bu hastalıkla daha tehlikelidir. Çocuklarımız bağışıklık kazanmazsa o zaman o risk çok yüksek olur; ne olursa olsun çocukların aşılarını düzgün yaptırın.

Aşı çalışmaları tamamlandı mı?

Herkes yapılan açıklamalarla birlikte dört gözle bu haberi bekliyor; dünyanın beklediği haberin artık yakın olduğunu düşünüyoruz. Avrupa’dan ABD’den ve son olarak Rusya’dan aşı ile ilgili açıklamalar geldi; bu devletler aşıyı bulduklarını ve sona geldiklerini söylerken şu an ortada olmayan tek bilgi, aşının ne zaman piyasa da olacağı. Beklenen durumlar göz önüne alındığı zaman aşının, yine en erken olsa bile eylül ayına yakın piyasada olacağını düşünüyoruz. Aşı kesin çözüm mü evet, beklenenler o yönde ama sizlerin önlem almasına engel hiçbir durum yoktur; aşı piyasada ve Türkiye aldı haberi duyulsa bile yine alacağımız önlemler çok önemlidir.

Editör: TE Bilişim