Güzel olmak, kalabildiğimiz kadar genç kalmak hepimizin hakkıdır, genç kalmak için birçok yol denesek te vücut yaşlanmaya karşı kendi kendine koruma yapmıyor. Bu yüzden kendi yöntemlerimizi deneyerek cilt bakımı uygulamasını yapmalıyız, bu işi yapan salonlar ve ya bazı kuruluşlar var. Bunlar hem pahalı hem de vaktinizi ayırmanız gereken işlemler olarak öne çıkıyor. Peki, evde cilt bakımı nasıl yapılır? Bu iş için yapılabilecek en iyi iş evde cilt bakımı yapmaktır. Vaktimiz olmadığı gün bile eve geleceğiz, yatmadan önce 1 saat ayırarak daha genç kalabilirsiniz. Bunun için sizlere söyleyeceğimiz büyük bir sırrımız yok ama yöntemlerimiz var.

7 maddede cilt bakımı

  1. Düzenli beslenmek

İnsanların cilt bakımı denince bir sürü krem alıp sürmek ve ya doğal ürünleri yüze sürmek sanıyor. Bunlar da işe yarayacak ama cilt bakımında en önemli etken düzenli beslenmektir. Sizler vücudunuz için ne kadar krem ve ya yöntem kullanırsanız kullanın yağlı yemekleri kesmediğiniz sürece siyah noktalar gitmez. Sizlerde daha parlak bir cilde sahip olamazsınız.  Yine beslenme düzeni olarak su toplayıcı besinlerden uzak durarak cildinize büyük bir iyilik yapabilirsiniz, bu ürünler sizlerin vücudunda ödeme neden olur bu da cildinizi bozacaktır.

  1. 30 dakika egzersiz yapın evde egzersiz yapmak çok kolaydır, bunun için spor salonuna gitmeye gerek yoktur. Yıpranmış bir cilt ve ya yıpranmaya başlayan bir cilt egzersizle kısa sürede daha dinç görüntüye sahip olur. Sadece vücudunuzun görünümü açısından önemli değildir, egzersiz strese de iyi gelir.

  1. Düzenli uyku

Evet, cilt bakımı için öncelikle bunları yapmak zorundasınız, bunlar cildinizin yıpranmasına neden olan etkenlerdir. İlk olarak sorunlardan kurtulmak zorundasınız, sizler ne kadar cilt bakımı yapsanız da düzenli uyumadığınız zaman vücut çabuk yıpranır. Mor olan gözaltları vs. birçok problemle karşılaşırsınız.

  1. Stresten uzak durun

Bir cilt bakımında altın kural, stresten uzak durmaktır. Stres insanlar için büyük problem olmakla birlikte sizleri de en çok yıpratır. Stresli işlerde çalışan insanlara baktığınız zaman daha çabuk yaşlanırlar ve aynı yaşa sahip olanlardan çok büyük dururlar. Stresten uzak durmak cilt bakımında en önemli maddeler içinde yer alır.

  1. Makyajla uyumayın

Biliyoruz kadınlar bu konuda çok hassas davranıyor. Ne kadar hassas olursanız olun insan çok yorgun olduğu zaman uyuya kalıyor ve o makyaj yüzde kalıyor. Cilt bakımı için en önemli maddelerden biri de makyajla uyumamak olacaktır. Makyaj malzemeleri birçok kimyasal içeriyor, uzun süre yüzünüzde kalan bu maddeler cildinize zarar verir.

  1. Yoğurt maskesi yapın

Yüzünüz ne kadar kuru olursa o kadar çabuk kırışmaya başlar, bu yüzden nemlendirecek hamleler de bulunmak gerekiyor. Yoğurt yüz nemlendirme konusunda sizlere yardımcı olacak bir üründür. Unutmayın yüz yıllardır insan için en doğrusu doğaya dönmek olmuştur.

  1. Doğal maskeler yapın

Yüzünüze yapacağınız maskeler sizlerin cildinizde daha parlak ve güzel bir görüntü verecektir. Bunlar kendi evinizde hazırlayabileceğiniz basit karışımlardır. Örnek veriyoruz, yumurta bal ve limon ile yapabileceğiniz bir karışım siyah noktalar için çok iyi gelecek bir karışımdır. Bu tür karışımlarla kendi cildinizi koruyup daha parlak gözüken bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cilt bakımı çok basit olan bir yöntemdir; bu yöntemin başında cildi yıpratmamak geliyor. Bizler cildimizi düzeltmek için çok çaba harcıyoruz ama başta dikkat edip onu yıpratmamak hiç de aklımıza gelmiyor. Yapacağınız en iyi cilt bakımı yüzünüzü ve ya vücudunuzu yıpratmamak olacaktır.

Editör: TE Bilişim