İnsanların doğasında yaşlanmak vardır, bizler bu durumu erteleme şansına sahip değiliz ama elimizden geldiğince cildimize iyi bakmalı ve daha güzel cilde sahip olmalıyız. Cildimizin kırışmasına neden olan birçok olay vardır, öncelikle cildi kırıştıran durumları bilmeli ve sonrasında bakım yapmalıyız. Cildimizi yıpratan en başlıca neden strestir, stres cildin sürekli yıpranmasına neden olur. Stresten uzak durmayıp rahat bir kafaya sahip olmadan bu yaşlanmayı durduramayız. Sonraki aşamada güneş ışınları doğal yıpratıcılardır, güneş ışınlarından uzak durmak ve ya yüzümüzü güneşten korumak yine yıpranmayı önleyecektir. Sıcak duş almak ne kadar bilinmese de vücudu yıpratan başka bir etkinliktir. Sıcak duşun faydası kadar zararı da olur. Baş ağrısına iyi gelmesi ile bilinen sıcak duş aynı zamanda uzun süreçte cildi yıpratır.

Evde yapılabilecek cilt maskeleri nelerdir?

Evimizde kendimizi yıpratmadan kolay bir şekilde gençliğe adım atabiliriz. Bunu yapmak düşündüğünüzden daha kolaydır. Sizlere farklı tariflerde bir kaç maske önereceğiz ve hepside sizlerin gençleşmesinde fayda sağlayacaktır.

  1. Limonlu bal

Cildimiz uzun süre güneşte kaldığı zaman parlaklığını kaybedip yıpranmaya doğru yol alır. Bu şekilde durumlarla karşılaştığınız zaman basit bir maske ile bu işi çözebilirsiniz. İki yemek kaşığı bal için birkaç damla limonu sıktıktan sonra bu karışımı iyice karıştırın sonrasında yüzünüze sürün. Bu karışım 15 dakika yüzünüzde kaldıktan sonra yıkayın. İşlem bu kadar hızlı ve kolay bir işlemdir.

  1. Tarçınlı bal tarifi

Tarçınla hazırlayabileceğiniz bal tarifi de yine yüzünüze uygulayabileceğiniz önemli bal tariflerinden bir tanesidir. Bal birçok karışımla birlikte maske haline getirilebilir, içinde ki besin değeri yüze çok iyi gelecektir. Tarçın ve balı karıştırıp yüze uyguladığınız zaman botoks etkisi yaratır ve cildiniz daha parlak bir hale gelir. Bu tarifi evde uygulamak için yüzde en az 1 saat kalmayacak şekilde ayarlayın ve sonrasında yıkayın. Tarçın ve bal içinde birçok besine yer verir. Bu da yüzünüzde güzel bir sıkılaşma ve parlaklık yaratır.

  1. Aspirin ve bal tarifi

Yüzümüzde sivilcelerden kaynaklı bir şekilde izler meydana gelir bu izlerin geçmesi pekte kolay olmayacaktır. İlaç yöntemi bile bazen işe yaramaz. Bu şekilde bir durum ile karşılaştığınız zaman yapacağınız ilk işlem aspirin ve bal arasında bir karışım yapmaktır. 4 adet aspirini alıp suya atın ve eriyene kadar bekleyin. Sonrasında 3 yemek kaşığı bal içine koyup iyice karıştırın. Bal cildi sıkı bir hale getirirken aspirinde iltihap kurutucu yönde etki edecektir. Bu da sizlerin yüzünde hem sivilcelerin hem de izlerinin giderilmesinde rol oynayacaktır. Bal ve aspirin ile yapılan bu karışımı yüzde 15 dakika bir süreden fazla bulundurma cilde zarar verebilir bu yüzden 1 saat boyunca cildinizde bu maske ile gezmeyin.

  1. Bal-elma sirkesi- yumurta tarifi

Maskeler içinde en etkili yöntemlerden birinden bahsetmek istiyoruz, ülkemiz sıcak bir iklimde bulunuyor. Genel olarak kış ve sonbahar dışında yılın yarısı çok sıcak şekilde geçiyor. Bu da cildimizde büyük kırışıklıklara neden oluyor. Kırışıklıklar sadece bizlerin yüzünü solgun göstermekle kalmıyor aynı zamanda bizleri daha büyük gösteriyor. Bu gibi durumlarla karşı karşılaya kalmamak için muhteşem biz çözüm biliyoruz. Bal, elma sirkesi ve yumurta karışımız, bu karışım sizlerin cildinde hem kırışıklık giderecek hem de yüzünüzün daha parlak olmasını sağlayacak. Bunun yanında siyah noktalara karşı da çok etkili bir yöntem olarak biliniyor. 1 tane yumurtayı çırpın ve içine balı koyun sonrasında elma sirkesini ir kaç damla olarak koyun, karışımı iyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürün ve bu karışım en az 15 dakika bekleyecek şekilde bekleyin. Sonra yüzünüzü iki kere temiz şekilde yıkayın. Bu karışımı düzenli yaptığınız zaman cildiniz daha parlak olacaktır.

Editör: TE Bilişim