Modern dünya bizleri daha hızlı tükettiğimiz, daha hareketsiz ve egzersizden uzak bir yaşam stiline iterken, sağlıklı ve eklem ağrılarından uzak bir yaşam için günümüzde fitness çalışmaları hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Yaygın kanının aksine, Maltepe Fitness ın sunduğu fitness antrenmanları sadece plajlarda boy göstermek ya da podyumlara çıkmak için kas yapmayı düşünen erkekler için değildir. Fitness eğitimleri erkekler için olduğu kadar, kadınlar için de büyük bir önem arz etmektedir. Zira kaslarımızı gerektiği gibi kullanmayı öğrenmez isek onları kaybetme riski çok fazladır. Yapısı gereği kaslarımızın sürekli bir biçimde çalışmaya ihtiyaç vardır, esasında kaslarımızı çalıştırdığımızda, tüm vücudumuzu da çalıştırmış olduğumuzdan, kaslarımızı ne kadar çalıştırırsak vücudumuz da o kadar güçlü ve zinde olacaktır.

Maltepe Aletli Pilates denilince ilk akla gelen spor salonumuz F1 Fitness Club’da bulacağınız kaslarımızı güçlendirmeye yönelik antrenmanların vücudumuza katkılarından kısaca bahsedecek olursak:  kemiklerimizi güçlendirir ve osteoporoz oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Normalden çok daha fazla kalori yakarak kilomuzu kontrol etmemizi sağlar. Vücut dayanıklılığımızı arttırır ve böylece çabuk yorulma sıkıntısından kurtulmuş oluruz. Kaslarımızı geliştirmek aynı zamanda vücudumuzun diğer organlarını da destekler ve dolayısıyla organlarımız daha iyi çalışır. Daha derin nefes alabilir, daha az sindirim problemimiz olur ve hepsinden öte çok daha iyi bir kan dolaşımına sahip oluruz. Kan dolaşımın iyileşmesi, oksijen dolaşımını iyileştirecektir. Ayrıca kasların oluşmasıyla eklemlerimiz gevşeyeceği için, yaralanma ihtimalimiz azalacaktır. Diyabet, hipertansiyon, kireçlenme, sırt ağrıları ve uykusuzluk gibi kronik hastalıklarla ya da rahatsızlıklarla mücadelemizde bizlere yardımcı olur.

Elbette sadece fitness antrenmanları ile yapılan egzersizler tek başına yeterli olmayacaktır. Zumba ve Pilates grup derslerimizin de bulunduğu salonumuzda Maltepe Pilates in ayrıcalığını yaşayıp size özel programların keyfini çıkarabilirsiniz. Bu egzersizlerin yanı sıra iyi bir beslenme de istediğimiz sağlıklı ve ideal vücuda hızlıca kavuşmamızı sağlayacaktır. Artık pek çok uzman hekim, kişisel antrenörler ve beslenme uzmanları eşliğinde fitness eğitimlerinin herkesin günlük yaşantısının bir parçası olması gerektiği konusunda hem fikirdir. Daha sağlıklı, daha uzun ve ağrısız bir yaşam sürmek istiyorsanız, uzman eğitmenler eşliğindeki Maltepe Spor Kursu’ndaki fitness eğitimlerine katılmalısınız. Kısa bir süre içerisinde yaşam standardınızdaki zihinsel ve fiziksel farkı hissedeceksiniz.

Editör: TE Bilişim