Fabrikalar ve üretim tesisleri, bir dizi farklı haşere faaliyeti açısından yüksek risk altındadır. Malların üretimi ve depolanması, özellikle yiyecek veya içecekle ilgiliyse, böcek istilaları için ana hedef haline gelebilir. Bir haşere istilası başladığında, sorunun kökenini bulmak bazen temel temizlik ve sanitasyon uygulamalarından daha fazlasını gerektirebilir.

Daha küçük ticari alanların aksine, fabrikaların ve depoların büyüklüğü haşere kontrolünü çok daha karmaşık hale getirir. Çok çeşitli malların birlikte üretimi ve depolanması, bir dizi haşere türü için özellikle uygun bir ortam yaratır. Genellikle, haşerelerin saklanabileceği, yuva yapabileceği ve çoğalabileceği çok sayıda karanlık, nemli köşe ve yarık vardır. Buna ek olarak, çoğu fabrika ve deponun geniş girişleri ve açık kapıları da vardır, bu da haşerelerin kolayca girip çıkmasına izin verir.

Fabrikanızda veya üretim tesisinizde ciddi bir haşere istilası, kontaminasyon, stok kaybı, bina onarımları, iş operasyonlarında kesinti veya ürün geri çağırma riski nedeniyle kuruluşunuza binlerce liraya mal olabilir ve itibarınıza ciddi şekilde zarar verebilir. Fabrika ilaçlama hizmetlerini göz ardı ederseniz bu durum, ürünleriniz için gerekli sertifikaları ve belgeleri almanızı veya elde tutmanızı da engelleyebilir. Ayrıca ciddi bir halk sağlığı riski oluşturabilir.

Fabrikalar böcek ve kemirgen istilasından nasıl korunabilir?

İlk olarak, potansiyel bir haşere felaketi meydana gelmeden önce tespit etmek için düzenli denetimler yapılması şarttır. Zararlıları aramak için tüm fabrika belli aralıklarla gezilmelidir. Haşereler gizli, ulaşılması zor ve genellikle karanlık alanlarda üremeyi seçeceğinden, binanın köşelerini ve çatlaklarını kontrol etmek çok önemlidir.

Böcek ve kemirgenler, depolama ünitelerinin herhangi bir yerinde, makine bağlantılarının içinde, odaların köşelerinde, soğutma ünitelerinin arkasında ve merdivensiz ulaşılamayan yerlerde olabilir. Dışkı, kemirme, duvarlarda leke izleri, canlı veya ölü hayvanlar bulunması gibi herhangi bir istila belirtisi görürseniz, derhal fabrika ilaçlama uzmanlarını aramanız gerekir.

Profesyonel bir böcek ilaçlama firması tarafından sunulan fabrika ilaçlama hizmetleri, tesisinizin haşerelerden ve kemirgenlerden uzak tutulmasını sağlamanın tek yoludur. Böylece daha sorun başlamadan önleminizi almış olursunuz.

Aden ilaçlama profesyonel ekibiyle uzun yıllardır dezenfektasyon, ev ve fabrika ilaçlama hizmetlerini sunmaktadır. Fabrikanızı haşerelerden korumak ve daha güvenli hale getirmek için Aden ilaçlamaya güvenebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak veya keşif için randevu talebi oluşturmak isterseniz Aden ilaçlamaya 7 gün 24 saat 0232 2550101 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim