Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin aşı programıyla ilgili açıklamalar yaptı. Haziran'da 30 milyon doz BionTech aşısının geleceğini, Çin aşısının tedariğinin de olumlu bir planlamada sürdüğünü dile getirdi. 65 yaş üstünde aşılama hedefinin yüzde 90 olduğunu söyleyen Koca, Tam kapanmadan sonra "dengeli ama pratik hayatı zorlamayacak kontrollü geçiş olacak" dedi.

Bakan Koca, Ramazan Bayramı sonrasında vaka sayısının 5 binin altına düşmesini hedeflediklerini açıkladı. 17 günlük tam kapanma sürecinde sahil kesimlerine göç eden vatandaşları mesafe hakkında uyardı. Sahil kesimlerinde denetimler artırıldı dedi.

Yaz aylarında tedbirlere uyarak ve yoğun aşılamayla daha kontrollü bir döneme geçeceğimizi düşünen Koca, salgının etkisinin yaz aylarında azalacağına inandığını söyledi.

"Yaz döneminde 18 yaş ve üstünün aşılanmasını tamamlamakta kararlıyız. Uğur (Şahin) Hoca ile gece yarım saatten fazla konuştuk. Haziran ayında 30 milyon doz aşıda sorun olmadığını söyledi. Şu ana kadar BioNTech’ten 5 milyon doz aşı teslim edildi. Toplamda 90 milyon doz aşının hangi aralıklarla teslim edilebileceğini konuşuyoruz." dedi.

Türkiye'de ikinci doz aşıların 6-8 hafta arayla uygulanmasına karar verildi. Sputnik'le ilgili 50 milyon doz aşının 6 ay içinde teslim edilmesi bekleniyor.