Erkek ve kadınlarda zaman zaman sık, zaman zaman ise nadiren  yaşanan bir sağlık sorunu olabilen Angina olarak adlandırılan halk arasında göğüs ağrısı olarak tabir edilen şiddetli sağlık sorunun bazen önemli nedenleri olabilir.

İnsanların göğüs ağrısı yaşaması durumunda hemen kalp krizi riskinden şüphe etmemek gerektiği üzere önce hastanın geçmişi ve ne zamandır bu sorunu yaşadığı öğrenilmesi gerekir.

Hastanın eğer ki soğuk su ile duş almak, aşırı sıcak ve soğukta kalmak, aşırı derece yorulması nedenleri sonrasında göğüste ağrı meydana geldi ise bu durumda hastanın kalp krizi geçiriyor olmasından şüphe edilebilecek olduğu ama asıl nedenlerin bu sebepler dolayısı ile olabileceği bilinmelidir.

Kararsız Angina Tehlike Saçıyor

Eğer göğüs ağrısı bir geliyor, sonra bir hafta sonra tekrar geliyor ise bu daha fazla tehlike yaratan bir durumdur ve acil olarak hastanın tüm tahlillerinin yapılması ve tedavi edilmesi gerekebilir.

Angina sorunu eğer ki son birkaç saattir devam ediyorsa ve yanma, sol veya sağ kola yayılan bir ağrı var ise hemen 112 acil ambulans hizmetinden yardım alınmalı ve hastanın kalp krizi geçiriyor olabileceğinden endişe edilmelidir.

Editör: TE Bilişim