Ofis ortamında çalışanların ve biraz da işkolik olanların en büyük problemlerinden birisi göz yorgunluğudur. Genellikle çalışırken mola verilmemesi ve bilgisayarı karanlık ortamda kullanma gibi sebeplerle meydana gelen bu problem için sizlere bazı ipuçlarını derledik.

Gözünüzde oluşan yorgunluğu gidermenin en etkili yolu gözlerinize masaj yapmaktan geçiyor. Bunu yapmak için öncelikle gözlerinizi kapatmalı ve maksimum 20 saniye süreyle parmaklarınızla göz kapaklarınızı ovalamalısınız. Göz kapağından sonra benzer işlemi gözünüzün altındaki bölüme de uygulayın. Bunu yaparken hiçbir malzeme kullanmasanız da olur, fakat göz kremi ya da zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Göz yorgunluğunu dindirmenin bir başka yolu da gözlerinizi avucunuzla kapatmaktır. Yaklaşık yarım dakika boyunca elinizle gözlerinizi kapatabilir ve sonrasında tekrar kaldığınız yerden çalışmanıza devam edebilirsiniz.

Bu yöntemlerin dışında gözlerin üzerine ılık bez koymak, yüzünüzü ve göz kapaklarınızı soğuk suyla yıkamak, bir cisme belirli süreyle odaklanarak göz egzersizi yapmak ve güneş ışığı karşısında 10 dakika süreyle oturmak gibi işlemler de gözlerinizin yorgunluğunu hafifletecektir.