Gençleştirme ve daha estetik bir görünüme kavuşma amacıyla uygulanan tedavi yöntemleri arasında gözaltı dolgusu ve gıdı eritme operasyonları bulunmaktadır. Çok sayıda kişinin talep etmekte olduğu yöntemler sonrasında yüksek başarılı operasyonlar uygulanabilmektedir.

Alerjik hastalıklar, çevresel faktörler ve kişinin genetik yatkınlığına bağlı olarak gözaltı çevresinde bulunan yağ pedleri sarkarak hacimlerini kaybedebilirler. Bunun doğal bir sonucu olarak gözaltları daha çukurda ve daha koyu görülebilmektedir. Kişinin yorgun ve daha yaşlı görünmesi gibi olumsuzluklara neden olabilmektedir. Gözaltı torbalarının belirginliği önemli ölçüde artmaktadır.

Bu nedenle gözaltında yaşanan hacim kaybını gidermek için bölgeye dolgu tedavisi uygulanmaktadır. Eski hacmine ve dolgunluğuna gözaltı bölgesinin kavuşması amaçlanmaktadır. Kişinin gözaltında bulunan minik kırışıklıklar ortadan kalkarken, gözaltında renk açılması ile de karşılaşılır. Yani bir anlamda morluk sorunsalı da çözülmektedir. Homojen ve pürüzsüz bir görüntü elde edilebilmesi amacıyla gözaltı dolgu tedavisi başarı ile uygulanabilmektedir.

Gözaltı Işık Dolgusu Yöntemi

Gözaltında mor bir halka şeklinde çukurluk oluşumu kimi zaman gözlemlenebilmektedir. Gölge diye de tabir edilen çukurluk oluşumu ve mor renk gözaltı dolgusu uygulandıktan sonra yerini parlak bir ışığa bırakır. Dolgu gözaltı bölgesinde kalmaya devam ettiği sürece bileşenlerinde bulunan takviyeler sayesinde renk açılmasına ve bölgeyi beslemeye devam etmektedir.

Işıl ışıl bir görünme kavuşmak isteyen hastalar için gözaltı ışık dolgusu uygulaması ile büyük başarılar ve kazanımlar elde edilmektedir. Tedavi sayesinde gözaltı bölgesinde yağ tabakasının çökmesinin ardından oluşan boşluk bir taraftan doldurulurken diğer yandan da ışık huzmesi parlaklığı artırmaktadır.

Göz çevresine uygulanan uyuşturucu merhem sayesinde sancısız ve acısız bir operasyon yürütülür. Dolgu işlemi uygulandıktan sonra en az 12 ay en fazla ise 18 ay süresince etkisi devam etmektedir. Hastanın morlukla ve renk değişimi ile sürekli mücadele edebilmesi için de gözaltı bakım kremi ile bakım sürecinin olumlu bir şekilde devam etmesi beklenmektedir.

Gözaltı Dolgu Yöntemi Uygulaması

Dolgu tedavisinin ardından, 18 ay boyunca içerdiği vitamin ve minerallere bağlı olarak tam anlamıyla koruma ve geliştirme etkisi devam edecektir. Gözaltı dolgusu yöntemi dilenirse belirtilen sürenin sonunda tekrar uygulanabilmektedir. Ancak bilinmelidir ki hastanın ilk şikâyet ettiği oranda bir morluk olmayacaktır.

Dolgu maddesinin farklı zamanlarda tekrar eden sürede vücutta kullanılmasının bir yan unsuru söz konusu değildir. Ancak dikkat edilmesi gerekli olan bazı noktalar bulunmaktadır. Buna göre:

  • Hastalar tedavi talebini tam teşekküllü olan bir hastane ya da klinik ortamlarından talep etmelidirler,
  • Operasyona yetkili olan bir cerrah tarafından tedavi uygulanmalıdır,
  • Gözaltı dolgu malzemesinin içeriğine ve markasına dikkat edilmelidir,
  • Yan sanayi ürünlerinin beklenen etkiden uzak kalması ve hatta önemli sağlık sorunlarına yol açabilmesi muhtemel görülmektedir.

Dolgu tedavisi kısa süreli bir tedavidir. Dolgu içerisinde ve ameliyat öncesinde uygulanan kremler içerisinde bulunan uyuşturucu madde sayesinde acı ve sancısız bir operasyon geçirilebilir.

GIDI SARKMASI

Gıdı denilen alan, yağ ve kas dokusundan oluşan ve hemen çenenin altında meydana gelen bir sistemdir.  Çenenin açılıp kapanmasına yardımcı olan kas oluşumu olarak açıklanabilmektedir. Kalıtsal kimi özelliklere bağlı olarak kimilerinde erken yaş dönemlerinde gıdı sarkması görülebilir. Ancak genel olarak gıdı bölgesi yaşın ilerlemesine bağlı olarak sarkma ve genişleme gösterir. Bu sorun artık gıdı eritme yöntemleri ile ortadan kaldırılabilmektedir.

Gıdı Sarkmasının Ortaya Çıkışı

Gıdı bölgesinin ortaya çıkmasında önemli faktörler bulunur. Buna göre gıdı sarkması etken faktörleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kilo alınması ve verilmesi,
  • Yaşa bağlı olarak vücudun dinamizmini kaybetmesi ve maruz kalınan yoğun dış ortam etkilerinin varlığı,
  • Yerçekiminin etkisi ile de karşı durulamaz bir şekilde gıdı oluşumu desteklenir,
  • Genetik faktörlerinin de etkisi ile özellikle erken yaşlarda dahi gıdı sarkması ortaya çıkabilmektedir.

Gıdı Eritme Yöntemleri

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkan gıdı bölgesine karşı gıdı eritme yöntemleri merak edilmektedir. Buna göre etkili ve başarılı çözümler için aşağıda bulunan önerileri uygulayabilirsiniz. Buna göre:

  • Sırtın dik konumda, boynu ise geriye atmak şeklinde ağzın açma ve kapatma egzersizleri,
  • Tatlı ya da yemek kaşığının sap kısmını ağzınızda dudak yardımıyla tutunuz. Kaşığın aşağı ya da yukarı hareketlerini dudak yardımıyla gerçekleştirerek, gıdı bölgesini çalıştırabilirsiniz,
  • Başınızı geriye doğru yaslayın. Elinizin ters kısmını yavaş bir şekilde belirli aralıklarla gıdı bölgenize vurunuz. Masaj şeklinde de aynı yöntemle egzersiz 5 dakikaya kadar uygulanabilir.

Bu işlem hakkında www.drmustafakaratas.com adresi üzerinden başarılı teknikler hakkında yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Editör: TE Bilişim