Araştırma sonucuna göre, koronavirüse yakalanma riskinde gözlük kullanan kişilerin, kullanmayanlara göre 3 kat daha az risk taşıdığı ortaya çıktı.

Dünya genelinde devam eden aşılama sürecine ek olarak, bilim insanları yeni araştırmalara devam ediyor. Covid-19'a yakalanmamak için neler yapılabileceği araştırılıyor.

Koronavirüsün sadece ağız ve burun yoluyla bulaşmadığı bir gerçek. Ellerin dezenfekte edilmesi şart. Yüzümüze ve gözlerimize dokunmamamız gerekiyor. Bu bağlamda Hindistan merkezli yeni bir araştırma, herkesin dikkatini çekti.

Araştırma, ülkede 223 erkek ve 81 kadın üzerinde yapıldı. Bu kişilerin tamamı Covid-19 belirtileri taşıyordu. Katılımcıların saatte 3 kez gözlerine, 23 kez yüzlerine dokundukları anlaşıldı.

Gözlük kullanan kişilerde belirtilerin devam etme süresinin büyük ölçüde azaldığı görüldü. Gözlük kullanımı ne kadar uzun süreli ise, oran o kadar azalıyor.

İşin özün; yıllardır gözlük takan kişilerin yüzüne ve gözüne dokunma olasılığı çok düşük. Dokunma yoluyla virüs bulaştırma riskleri de böylece kayboluyor.

Bilim insanları bunun koronavirüse yakalanmaktan kurtulmak için büyük bir fırsat olduğunu iddia etti. Gözlükler hem gözlere ve yüze dokunmayı önlüyor hem de kalkan görevi görüyor.

Editör: TE Bilişim