Yaza gireceğimiz bugünlerde cildimizi güneşten nasıl koruruz sorusu merak edilmeye başlandı. İşte, yoğun güneşten korunmak için bilinmesi gerekenler...

Cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için güneş koruyucu ürünler kullanmalıyız. En iyi güneş koruyucuyu nasıl seçebiliriz?

Güneşin D vitamini gibi faydaları olsa da, olumsuz yanları da var. Güneş ışınları, cilde ve gözlere zarar verdiği gibi bağışıklık sistemini baskılıyor. Cilt tipinizin fototip seviyesini bilirseniz, hangi koruyucu ürünleri kullanacağınızı bulabilirsiniz.

Fototip 1; pembe veya soluk yani çok açık tenlilerdir. Bronzlaşmazlar ancak yanarlar. Bu kişiler maksimum güneş korumasına ihtiyaç duyar.

Fototip 2; açık tenli çilli kişilerdir. Bronzlaşma süreci yavaştır, yanma eğilimleri yüksektir. Çok yüksek faktörlü koruyucular önerilir.

Fototip 3; kışın açık tenli yazın bronz kişilerdir. 30-50 SPF koruyucu ürünler kullanabilirler.

Fototip 4; Akdeniz ülkelerini kapsayan, kahverengi gözlü, saçlı ve tenli kişilerdir. 30-50 SPF koruma bu kişilere önerilir.

Fototip 5; koyu tenli insanlardır. 20-50 SPF arasında korumaya ihtiyaçları olacaktır.

Fototip 6; çok koyu tenli bu kişilerin 20-30 SPF koruyucu ürünlere ihtiyacı olur.

Güneşte uzun süre kalacaksanız her 2 saate bir güneş koruyucu sürülmelidir. Her banyodan hemen sonra tekrar uygulanmalıdır. Güneşe çıkmadan 30 dakika önce güneş kremini veya yağını sürmelisiniz.

SPF değeri 30 ila 50 arasında bir güneş kremi kullanın. Her uygulamada 35ml krem sürülmelidir. Güneş kremleri bronzlaştırmaz, sizi korur.

Editör: TE Bilişim