Yeni tip Koronavirüs varyantlarına bir yenisi daha eklendi! Güney Afrika kökenli C.1.2 varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Türkiye'de görüldü mü? İşte detaylar...

Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü açıkladı; yeni bir koronavirüs (Covid-19) varyantı daha ortaya çıktı. Yeni varyantın adı: C 1.2 peki belirtileri neler?

C 1.2 varyantı diğer mutasyonlara göre çok daha hızlı bir şekilde yayılıyor. İlk kez Güney Afrika'da rastlanan koronavirüs varyantı, şu an inceleniyor. C.1.2 varyantı ilk defa Mayıs ayında Güney Afrika'da yaşanan 3. dalga sırasında tespit edildi. Bu varyan Çin, İngiltere, İsviçre, Portekiz, Yeni Zelanda, Mauritius ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde görüldü. Henüz Türkiye'de görülmedi.

Pek çok ülkede rastlanan varyant, SARS-Cov-2'ye ait. İnsanlar bulaşıcılığına karşı uyarılıyor. C.1.2 varyantı tıpkı Beta ve Delta varyantları gibi hareket ediyor.

C.1.2 Varyantının Belirtileri

14 mutasyon geçirerek dönüşen bu varyantın etkileri henüz tam bilinmiyor. Şu an çalışmalar devam ediyor. Delta varyantından daha bulaşıcı olduğu bilinen tek gerçek.