Erkekler sık sık sakal traşı olmaktan sıkılabilir ve bir süre sonra sakallarının neden dolayı bu kadar gür çıktıklarını kendilerine ve Google'a sorabilirler.

Bazı erkeklerde ise sakallarda gür çıkması gerekmesine rağmen gür bir sakala sahip olmadıklarından nasıl daha gür sakala sahip olabilecek olduklarını merakla sorarlar. 

Dermotoloji ve endokrinoloji doktorları bu konuda erkeklerin 22 yaşına kadar sakal gelişimlerinin tam anlamı ile tamamlandığını ve daha sonrasında sakalların yine kesilmeye devam edildikçe daha fazla gür çıkabilecek olduğunu ama jilet ile sakal traşı olmanın hiçbir şekilde gür sakal çıkmasına fayda sağlamayacak olduğunu açıkça ifade etmektedirler.

Sakalım Gür Çıkmıyor

Sakallarınız eğer ki gür çıkmıyor ise bu durum genetik olabilir. Genetik bir yapınız olduğu ve yakınlarınıza çektiyseniz gür sakal çıkması neredeyse imkansıza yakın olmakla birlikte sakal ekimi tercihi dahi bu durumda olan kişilere eğer sakalı mevcut olarak suratının sakal kısımlarının %90 civarını kaplıyor ise önerilmez.

Sakalları daha gür çıkarmak için nane ve hint yağı kullanımının etkili olabileceği, her gün günde 1 kez 3 ay boyunca nane ve hint yağının (bulunursa siyah jamaika hint yağı) sakal kısımlarına tercihen sakal traşı olduktan sonra sürülmesi önerilir. 

Gür sakallara sahip olmak için ortaya atılmış ilaçlara ise doktor tavsiyesi olmadan asla satın almayın ve kullanmayın.