Hasta karyolası almak hastanın durumuna göre karar verilmesi gereken bir eylemdir. Hasta yatağı alırken doktorunuz ile iş birliği içinde olmaya özen göstermeniz gereklidir. Hasta karyolası tamamen hastanın ihtiyaçlarına hizmet etmelidir aksi halde; hasta için yararlıdan çok zararlı olabilecek nitelikler taşıyabilir. Hasta yatağı; hasta için olduğu kadar hastaya bakan ve hastayı tedavi eden kişiler de düşünülerek tasarlanmıştır. Hastanın donanımlı bir yatakta bakılması bu nedenle önemli ve iyileşme sürecine hizmet eder nitelikler taşır. Hastanın bakılma süresini göz önünde bulundurarak hasta yatağı kiralama ya da satın alma işlemlerinden birini gerçekleştirebilirsiniz.

Hasta Yatağı Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Hasta yatağı kiralamanın avantajları;

  • Hastanız uzun bir süre evde bakılmayacaksa yatak alma maliyetinden kurtulmanızı sağlar,
  • Hastanın yatak ile işi bittiğinde yer kaplamasının önüne geçer,
  • SGK aracılığı ile alınacak yatağın temin edilme sürecinde bir çözüm sunar,
  • Farklı modellerden ve uygun fiyatlardan yararlanma imkanı sunar.

Hasta Yatağı Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Hasta yatağı almak; hasta felç gibi sürekli yatarak tedavi edilmesi gereken durumlarda avantajlıdır. Kısa süreli bir tedavi süreci olmaması halinde; ömür boyu yatak kirası ödemek çok daha maliyetli olacaktır. SGK ile yatak temin etmek istemeniz halinde; bu süreci geçirmek adına yatak kiralaması yapmanız mümkün olabilir.

Hangi Durumlarda Hasta Yatağı Kiralanması Önerilir?

Hasta yatağı kiralama işlemi; hasta kısa süreli olarak evde tedavi edilecekse önerilen bir yöntemdir. Hastanın 3, 4 ay bakılması için kalıcı bir yatak almak; maddi olarak ve sonrasında yatağın değerlendirmesi açısından sorunlar ortaya çıkaracaktır.

Hasta Yatağı Kiralama Hizmetinden Nasıl Faydalanılabilir?

Hasta yatağı kiralama işlemi son dönemde oldukça yaygın bir hale geldi. Özellikle kısa süreli olarak evde hasta bakma işlemi için oldukça uygun bir yöntemdir. Hasta yatağı kiralamak için son dönemde en fazla kullanılan alan internet. www.marmaramedikal.com sitesi de hasta yatağı kiralayan sitelerden birisi. Detaylı bilgi almak ve yatak kiralama süreci ile ilgili fikir edinmek için siteyi gezebilirsiniz.

Hasta Yatağı Kiralamak Sağlıklı Bir Yöntem Midir?

Hasta yatakları, yeniden kullanılacak olması düşünülerek ve hastanın steril kalması baz alınarak; özel şekilde üretilmiştir. Kullanılan her yatağın sonrasında steril hale getirilmesi ve bir başkası tarafından kullanılması mümkündür. Hasta yatakları; anti bakteriyel ürünler ile üretildiği için ekstra olarak kendilerini de korumaktadırlar.

Hasta Yatağı Kiralanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta yatağı kiralarken;

  • Kiralayan firmanın uzmanlığına,
  • Yatağın özelliklerine,
  • Kiralama sözleşmesine,
  • Nakliye ve kurulum özelliklerine,
  • Kiralama işlemi sonrasında size yardımcı olacak olan muhataplara dikkat etmeniz gereklidir.

Devlet Hasta Yataklarının Ücretlerini Karşılıyor Mu?

Devlet; evde bakılma ihtiyacı olan hastalar için gerekli belgelerin temin edilmesi ve SGK’ya sunulması halinde yatak temini sağlıyor.

Hasta Yatağı Fiyatlarını Neler Etkiler?

Hasta yatağı fiyatlarını;

  • Kullanılan malzeme,
  • Fonksiyonlar,
  • Diğer tıbbi malzemeler ile uyum etkilemektedir.

En Çok Kullanılan Hasta Yatağı Modelleri Nelerdir?

Hastaneler genel olarak; motorlu ve havalı yatak tiplerini kullanmaktadırlar. Bu sayede hastaların çok daha rahat bir şekilde tedavi edilmesi sağlanmaktadır.

Hasta Yatağı Kiralamanın Tehlikesi Nedir?

Doğru bir firmadan hasta yatağı kiralaması yapmanız halinde bir sorun yaşamazsınız. Hasta yatakları için gerekli olan sertifikaların bulunduğu yatak modellerini sunan firmalardan kiralama işlemi yapmanız halinde sorun yaşanmaz. Hastanız için doğru olmayan bir yatak kiralamamanız ve piyasa değerlerini bilmeden yatak kiralaması yapmanız; maddi olarak sıkıntılar yaşamanıza neden olabilir. Hasta için uygun olan yatak; doktor tarafından size söylenecektir, bu özelliklere sadık kalmaya özen göstermeniz halinde sorun yaşanmaz.