Tüm dünyayı saran yeni tip corona virüse karşı İngiliz bilim adamlarından yeni buluş! Bu ilaç aşıdan daha etkili olabilir!

Koronavirüs pandemisine karşı geliştirilen koruma ve tedavi yöntemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Dünyada bazı ülkeler aşılamaya başladı. Türkiye'ye de yakın süreçte yeni aşı türleri gelecek, fakat İngiliz bilim adamları yeni tip corona virüs aşısından çok daha güçlü ve etkili bir ilaç buldu! Detaylar haberin devamında...

İngiltere ve Güney Afrika'da hızla yayılan yeni mutasyonlar dünya genelini ürküttü. Bu endişeye karşın bilim adamları seferber oldu ve yeni ilaçlar keşfetmeye başladı. İngiltere'de yapılan yeni bir çalışma, iddialara göre salgınla mücadelede en güçlü silah olacak. Corona virüse maruz kalan kişilerin 12 ay boyunca korunabileceği bu ilaç, hastalara anında bağışıklık kazandıracak. İlacın koruma etkisinin 1 yıl olacağı bildirildi.

London College Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen "AstraZeneca" adlı İngiliz aşısındaki bir antikordan yapılacak olan bu ilaç, şu an gelişim aşamasında. Çalışmalar hızla devam ediyor. Özellikle yaşlı hastalarda, kanser ve AIDS hastalarında ve aşı olamayan kişilerde uygulanması planlanan bu ilacın en güçlü tedavi ve koruma silahı olacağı düşünülüyor.

Araştırmanın lideri Doktor Catherine Houlihan, ilacın şu anda 3. aşama klinik denemelerinde olduğunu ifade etti. Houlihan'a göre, bu tedavi işe yararsa, Covid-19 hastalarının virüsle savaşında kaydedilen en büyük gelişme olacak.

Yeni İlaç Neler Sağlayacak?

Antikor karışımından oluşan ilacın insanlara enjeksiyon yoluyla uygulanması ve hastalığa karşı 6 ila 12 arasında koruma sağlaması bekleniyor. Gönüllüler arasında ilk uygulamalar başlatıldı. İlerleyen günlerde 125 kişide daha test yapılacak. Eğer bu ilaç MHRA onayını alırsa, Mart ya da Nisan'da kullanıma sunulacak.

İlacın en önemli avantajı hastaya anında bağışıklık kazandırması. Diğer aşılarda, aşının etki süresi 2 ila 3 hafta arasında gerçekleşecekken, bu ilacın vücuda antikorunu hemen salması ve tam koruma sağlaması düşünülüyor. İlacın içindeki AZD7442 antikoru, enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olurken, laboratuvarda üretildiği için etkisi daha güçlü.

Editör: TE Bilişim