Yanıbaşımızdaki komşumuz İran’da koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının 6’ya yükselmesi paniğe sebep oldu. 27 kişinin ise koronavirüs salgını sebebiyle karantinaya alındığı bildirildi.

Çin’in Wuhan şehrinde ilk olarak kendisini gösteren ve bugüne kadar 2,000’den fazla kişinin ölmesine sebep olan koronavirüs salgını İran’da da tehdit olmaya başladı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde birkaç kişide de görülen ve havalimanlarında geniş çaplı tedbirlerin alınmasına sebep olan salgın, İran’da şu anada kadar 33 kişiyi etkisi altına aldı. Bunlardan altıncısı bugün hayatını kaybetti.

Türkiye’nin komşusu olan İran’da bu salgının yayılması durumunda bundan ülkemizin de olumsuz etkilenebileceği düşünülüyor. Çünkü koronavirüs salgını girdiği bünyede 2 hafta boyunca olumsuz bir belirti göstermiyor. İki haftadan sonra ise yüksek ateş belirtisiyle kendisini gösteriyor ve durdurulamaz bir şekilde şiddetini artırıyor. İran ile Türkiye arasında gidiş-geliş yapan kişi sayısının boyutları düşünüldüğünde Türkiye’nin de bu durum karşısında bazı tedbirler almasının elzem olduğu ortaya çıkıyor.

Koronavirüs 22 Şubat Bilançosu

Bugüne kadar dünya çapında koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2,347’ye yükseldi. Dünden bugüne son bir gün içerisinde yeni tespit edilen ve karantinaya alınan koronavirüs salgını bulaşmış kişi sayısı ise 397 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilişim