İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve sonrasında dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan koronavirüs salgını İtalya’da gün geçtikçe etkisini artırıyor.

Avrupa’nın koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkesi olan İtalya’da son haberler oldukça can sıkıcı. Alınan bilgilere göre ülkede koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı bugün itibariyle 10’a yükseldi. Yeni tip koronavirüs olarak bilinen ve tıp ismiyle Kovid-19 olarak telaffuz edilen hastalığın şu anda 220 kişinin üzerinde İtalyana bulaştığı belirtildi.

İtalya’da koronavirüs salgını sebebiyle tedavi altına alınan hastaların bakımları sürüyor. Bir yandan bu hastalar özel önlemlerle tedavi edilmeye çalışılırken, diğer yandan salgının daha fazla yayılmaması için geniş çaplı önlemler alınıyor. Alınan tedbirler kimi zaman insanların gündelik yaşamlarını çekilmez hale getirse de virüsün bir an önce son bularak ülkeden yok edilmesi için kimse bu tedbirlere sesini çıkartmıyor.

İtalya Başbakanı Conte tarafından son yapılan açıklamada virüsün görüldüğü şehirlerde dev sanayilerin bulunduğu ve şu anda çalışamayan bu dev sanayilerin ülke ekonomisini de geriye götürecek etkilerinin yaşanacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim