Siyah üzüm suyu en sağlıklı besinlerden biridir. Lezzetli olduğu kadar pek çok sağlık ve güzellik etkisiyle öne çıkar. Kadınlar için çok faydalıdır. İşte kadınların kara üzüm suyu tüketmesi için nedenler…

Özellikle kadın sağlığı açısından eşsiz bir besin kaynağı olan kara üzüm suyu, A, B6, B12, C, E vitaminleri, potasyum, antioksidanlar, demir, lif ve magnezyum açısından güçlüdür. İşte, siyah üzüm suyu tüketilmesi için 5 önemli sebep!

RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİR

Adet öncesi sendromu belirtilerini hafifletir. Migren, baş ağrısı, depresyon gibi strese bağlı sorunlarda belirtileri hafifletir.

KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Kadınların K vitamini alımı çok önemlidir. Kalça kırığı, romatizma, osteoporoz ve kas-kemik sistemini korumak adına kara üzümdeki K vitamininden faydalanılabilir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Kara üzüm suyu en güçlü antioksidanlar olan resveratrol ve kersetin içerir. Bu da kolesterolü düşürmeye, kan basıncını dengelemeye ve kalp damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Potasyum ve lif deposu bir besindir.

KANSERE KARŞI KORUR

Araştırmalar, kara üzümde bulunan karotenoidlerin ve antioksidanların kansere neden olan serbest radikallerin üretimini durdurduğunu göstermiştir. Kara üzüm suyunun faydaları arasında en önemlisi bazı kanserlere yakalanma riskini azaltabilir.

CİLDE İYİ GELİR

Siyah üzüm çekirdeği yağı, kan dolaşımını artırır. Saçlarda kırıkları, dökülmeyi ve erken beyazlamayı önler. E vitamini içerdiğinden saçları uzatır. Cildi güneşten korur, lekeleri ve renk bozukluğunu önler. Kırışıklık ve yaşlanma belirtilerini hafifletir.

Editör: TE Bilişim