Sadece çocuklu anneler tarafından sorulan bir soru değildir. Diyet yapan ve hareketsiz yaşam tarzına sahip kabızlık problemi çeken kişiler de sık sık karın ağrısı problemi ile karşı karşıya kalabilir ve Karın ağrısına iyi gelecek şeylerin araştırmasını internet üzerinde yapabilir. Bazen hastalık habercisi de olan karın ağrısı  sorunu ile her karşılaşıldığında ilaç kullanımı gerçekleştirmek yerine, evde hazırlanabilen ve işe yarayan yöntemler tercih edilebilir.

Genellikle kabızlık dolayısı ile ortaya çıkan karın ağrısına kadınlarda kadın hastalıkları, yani yumurtalık kistleri, adet sancıları, dış gebelik.. gibi sebepler neden olabilir. İdrar yolu problemleri dolayısı ile de ortaya çıkan karın ağrısına iyi gelecek şeyler evde rahatlıkla hazırlanabilir. Bu noktada tek önemli konu, durumun aciliyeti bulunduğu zaman bunu anlayabilmek ve tıbbi müdahale için geç kalmamaktır.



Karın Ağrısına İyi Gelecek Şeyler

■ Karın ağrısı için evde ne yapılabilir sorusunun ilk yanıtı limon suyundan faydalanmaktır. Sıcak su ile karıştırılan limon suyunda hafif bir asidik durum söz konusudur ki bu etki sayesinde bağırsakta ilerlemeyen ve kabızlığa neden olan şeylerin atılımı kolaylaşır. Buna ek olarak, bağırsağa yapışmış ve sindirilmemiş olan besinlerin de atılımı kolaylaşır. Peki karın ağrısına iyi gelecek şeyler arasında yer alan limon suyu nasıl hazırlanır ve uygulanır?

* 1 bardak sıcak su
* 1/2 tane taze sıkılmış limon suyu

Sabah aç karna ve akşam yatmadan önce hazırlanıp içilmesi gereken ılık limon suyunun bağırsak hareketlerini güçlendirerek karın ağrısına iyi geleceği denenerek gözlemlenebilir.

■ Kabızlık dolayısı ile yaşanan karın ağrısı için tüketilebilecek bir diğer besin de baldır. Biz onu doğal antibiyotik olarak bilmemize karşın, aslında bal en güvenilir müshildir. Sıcak su ile birlikte kullanıldığında bağırsakları güçlendirir, korur ve yumuşatarak bağırsak hareketlerini hızlandırıp kabızlığa son vererek karın ağrısına iyi gelecek şeyler arasında yer alır.

* 1 bardak sıcak su
* 1 çorba kaşığı bal

Sabah aç karna ve gece yatmadan önce olmak kaydı ile günde iki kere tüketilmesi gereken ballı ılık suyu hazırlamak için su ve balı birbirine iyice karıştırmak yeterli olacaktır. Bu noktada en dikkat edilmesi gereken konu ise balın ham ve organik olmasının, daha etkin sonuç anlamına geleceğidir.

■ Keten tohumunun içeriğinde bulunan Omega-3 yağ asitleri dolayısı ile karın ağrısına ve kabızlık sorununa iyi gelen etkisinden yararlanılabilir. Pek çok vitamin ve mineral içeriği ile bol miktarda lif içeriğine de sahip olan keten tohumunun öğütülmüş olarak tüketilmesi gerekmektedir.

* 1 yemek kaşığı keten tohumu
* 1 bardak su

Taze öğütülmüş keten tohumunu bir bardak su içerisine karıştırarak üç saat bekletmek ve sonrasında gece yatmadan önce, hazırlanan bu karışımı içmek, hem karın ağrısına iyi gelecek şeyler arasında yer alır; hem de kabızlık problemini giderir. Buna ek olarak, keten tohumunun içerik etkisinden yararlanmak adına, tahılların içerisine de bir kaç çorba kaşığı keten tohumu ilavesi yapılabilir.

■ Karın ağrısı için evde ne yapılabilir sorusunun bir diğer yanıtı da pekmez kullanmaktır. İçeriğinde bulunan Magnezyum, pekmezin, bu yararı için gerekli en etkili bileşenidir, ancak bunun haricinde farklı pek çok mineral de bulunduran pekmezi sulandırarak tüketmek gerekebilir. Sadece su değil, yeşil çay da bu noktada iyi bir seçenektir. Ancak en etkili ve sorunun çözümüne yönelik yöntem, bal ya da kuru üzüm suyu ile karıştırarak tüketmektir.
 

* 1 tatlı kaşığı pekmez
* 1 bardak sıcak su

Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç sefer tüketilebilecek olan pekmezi ılık su içerisine atarak iyice karıştırmak yeterli olacaktır.

■ Hint yağı, karın ağrısına iyi gelecek şeyler arasında yer alan ve oldukça etkili bir çözümdür. Bu etkiden yararlanmak için ağızdan alımının gerçekleştirilmesi gerekir. Ancak bu noktada, Hint yağının fazla alımının yan etkilere neden olabileceği akıldan çıkarılmamalı ve kullanılacak olan doz kesinlikle aşılmamalıdır. Bir haftadan uzun süre Hint yağı kullanmamak gerekir. Herhangi bir yan etki ile karşılaşıldığında dozu azaltılmalı, kullanım bırakılmalı; ancak yan etkilerin çok ciddi olması halinde mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.


■ Yoğurt, içeriğinde bağırsak dostu probiyotikler yani yararlı bakteriler bulundurur. Bu etkisi dolayısı ile de sindirimi düzenler ve bağırsak hareketlerini güçlendirerek bağırsak astarını korur. Ancak burada önemli olan, içeriğinde katkı maddesi bulunmayan yoğurt satın almaya dikkat etmek, bunun için ambalaj okumak ya da ev yoğurdu yapmaktır. Düzenli olarak tüketilen yoğurt hem bağırsak hareketlerini hızlandırması dolayısı ile kabızlığı önler; hem de karın ağrısını giderir.

■ Karın ağrısı için evde ne yapılabilir sorusunun bir diğer yanıtı da incir tüketimidir. İster taze, ister kuru incir olsun, tek bir tanesinde, elma ya da portakaldan çok daha fazla lif bulunmaktadır. Dolayısı ile kabızlık nedeniyle ortaya çıkan karın ağrısına iyi gelecek şeyler arasında yer alır ve etkisini çok kısa bir zaman içerisinde göstermesi ile tercih sebebidir.


* Bir avuç kuru incir
* Su

Bir kasenin içerisine su doldurup, içerisine tüketebileceğiniz kadar (Günde en fazla 4 - 6 kuru incir tüketebilirsiniz) incir koyun. Bu şekilde sabaha kadar beklemesini sağlayın. Sabah kasedeki suyu boşaltıp, içerisinde bulunan incir ya da incirleri aç karna tüketin. Uygulamayı bir kaç gün düzenli yaptığınızda, karın ağrısından kurtulduğunuzu ve kabızlık sorununuzun geçtiğini göreceksiniz.