Birçok insan düzenli olarak beslenme ve diyet yapmasına rağmen karın bölgesini düzeltememektedir. Farklı çeşitte etmenler sonucunda ortaya çıkan göbek bölgesindeki yağlar başlıca:

  • Sık sık kilo alıp verme,
  • Gebelik
  • Yaşlanma

Gibi birçok farklı etken ile birlikte ortaya çıkabilmektedir. İnsan derisinin yaşlanma sonucun elastikiyetini kaybetmesi, karın bölgesinde yağlanma ve karın kaslarının ayrılması gibi birçok sonuca yol açmaktadır. Her geçen gün daha da gelişen teknoloji sonrasında bu sorun artık kolaylıkla ortadan kaldırılabilmektedir. Erkek veya kadın fark etmeksizin her iki cinsiyette de sık sık karşılaşılan bu sorun, spor ve diyet ile maalesef ki çözülememektedir. Günümüzde bu sorun artık Abdominoplasti ile rahat bir şekilde çözülebilmektedir.

Abdominoplasti Nedir?

Genel olarak Karın Germe olarak bilinen Abdominoplasti, karın bölgesinde bulunan fazla yağ dokusunun çıkarılması mantığına dayanmaktadır. Bunun sonucunda sıkılaşma ve karın kaslarının birleşmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Daha sağlıklı ve daha güzel görünebileceğiniz bu uygulama, son zamanlarda en fazla uygulanan estetik yöntemlerinden birisidir.

Genel anestezi yardımı ile uygulanan bu işlem kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir. Bu uygulama özellikle birkaç kez doğum yapan ve karın bölgesinde derin çatlakları bulunan kişiler tarafından sık sık yapılabilmektedir. Gebelik durumunda yapılmayan bu operasyon sonucunda daha fit bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Abdominoplasti cerrahi bir operasyondur. Alanında uzman kişiler tarafından yaptırılması gereken bu işlem hakkında www.drleylaarvas.com web adresi üzerinden bilgi ve destek alabilirsiniz. Bu işlem öncesi 3 haftada kan sulandırıcı veya aspirin kullanımı bırakılmalıdır. Alkol ve sigara tüketiminin azaltılacağı bu süreç içerisinde kilonuza dikkat etmeli ve kabızlık yapacak yiyeceklerden uzak durmalısınız. Ameliyathane şartlarında yapılabilen bu işlem kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

2 farklı çeşitte yapılabilen bu operasyon Mini ve Tam Karın Germe olarak uygulanmaktadır.

Tam Karın Germe: Bu işlem genel anestezi ile uygulanmaktadır. Genel olarak yoğun çatlağı ve yağlanması bulunan kişilerde yapılan bu ameliyat ile göbek deliği yer değiştirmektedir. Ameliyat esnasında kişinin kasık bölgesi kesi yardımı ile açılmakta, ardından yağ alınması ve sıkılaşma meydana getirilmesi sonrasında dikilmektedir.

Zamanla soluklaşan ve belli olmayacak kadar kaybolan bu dikişler sizlere herhangi bir sıkıntı vermeyecektir. Bu operasyon sonrasında 2 ila 3 hafta arasında normal hayatınıza dönüş sağlayabilirsiniz.

Mini Karın Germe: Mini Karın Germe operasyonunun diğerinden farkı bu işlem sonrasında göbek deliği yer değiştirmemektedir. Daha az yağlanma ve çatlağı bulunan kişilerde yapılan bu işlem de göbek derisi kaldırılmakta ve sorun giderilerek dikiş atılmaktadır. 1-2 saat içerisinde uygulanabilen bu işlem sonrasında sizlerde daha fit bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Bu ameliyatlar sonrasında en az 4 hafta korse giymeniz, ameliyat sonrası ilk gün sıvı ile beslenmeniz gerekmektedir. Ortalama olarak 1 hafta içerisinde normal yaşantınıza dönebilirsiniz.

Lip Lifting

Halk arasında dudak şekillendirme olarak da bilinen Lip Lifting uygulaması, son yıllarda özellikle Hollywood yıldızları tarafından yoğun bir şekilde yaptırılan estetik uygulamasıdır. Dudaklara hacim vermek ve daha orantılı bir yüz yapısına sahip olabilmek amacıyla yapılan bu işlem, erkek veya kadın fark etmesizin her iki cinsiyet için yapılabilmektedir. Kalıcı bir etki bırakan bu işlem sonrasında sizde daha orantılı bir yüze, daha şekilli dudaklara sahip olabilirsiniz.

Genellikle yaşlanma sonucunda dudaklarınız hacmini kaybetmekte ve şekil olarak deforme olmaktadır. Sönük bir görünüme bürünen, burun ile dudak mesafesi artan kişilerin tercih ettiği bu yöntem her yaş grupları tarafından yapılabilmektedir.

Lip Lifting Uygulaması

4 farklı şekilde uygulanabilen bu estetik yöntemi başlıca:

  • Bulhorn dudak kaldırmayla, üst dudağınız ile burun arası mesafe kısaltılmakta ve daha orantılı bir yüze sahip olabilmektesiniz.
  • Gullwing yöntemiyle, dudağını üst kısmındaki deri şeridini kaldırılması ve dikiş atılması ile daha geniş ve daha dolgun dudaklara sahip olabilirsini: Dar çene yapısına sahip insanlara önerilen bu yöntemi birçok ünlü tercih etmektedir.
  • Corium yöntemiyle, dudaklarınıza parça eklenerek daha dolgun ve daha büyük durması amaçlanmaktadır.
  • Dudak köşelerini kaldırmayla daha neşeli ve mutlu bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Lip Lifting sırasında atılan dikişler ameliyat sonrası 5. günde çıkartılmakta ve 1 hafta içerisinde iyileşme meydana gelmektedir. Kısa süreli olarak şişme veya morarma görebileceğiniz yan etkiler, kendiliğinden geçmektedir.