Sağlıklı olduğu kadar cilt ve saç bakımında da etkili olan keten tohumunun, güzelliğiniz üzerindeki olumlu etkilerini öğrenmeye ne dersiniz?

Keten tohumunun genel sağlığınız kadar saç ve cilt sağlığınız için önemli faydaları vardır. Keten tohumu yağı; saçlarda kuruluk, kepek ve saç dökülmesi ile mücadele edebilir. Sivilce izlerine keten tohumu ile maske hazırlayabilirsiniz. İşte, keten tohumunun güzelliğiniz üzerindeki 4 faydası!

Cildi aydınlatır

Keten tohumu, kanı içeriden temizleyen kan arındırıcı özelliklere sahiptir. Keten tohumlarının etkinliği üzerine yapılan bir araştırmaya göre, bu baharatın birçok antiseptik ve antibakteriyel özelliği ortaya konulmuştur. Bu nitelikler onları cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için harika bir çare haline getirir.

Akne karşıtıdır

Mantar, enfeksiyon, akne, sivilce ve mikroplarla ilgili tüm cilt sorunlarını önlediği gibi, ciltteki bu tip sorunları iyileştirir. Keten tohumu yağı maskesi oldukça iyi bir cilt bakım ürünüdür.

Saçın erken beyazlaşmasını önler

Keten tohumu yağı, erkeklerde ve kadınlarda saçların erken beyazlaşmasını önler. Saç derisindeki hücreleri güçlendirdiği bilinmektedir. İçindeki besinlerle saçları besler.

Dökülmeyi ve kepeği azaltır

Bu yağlar derideki bakteri gibi maddelere karşı etkilidir ve dökülme ile birlikte kepek sorununa da çaredir. Keten tohumundaki p-simen olarak bilinen bileşik bunu sağlıyor. Keten tohumu yağı, saç kırılmasını önleyebilen ve saç dökülmesini durduran özelliklere sahiptir.

Editör: TE Bilişim