Kilo vermek isterken aslında birçok hata yapabiliyoruz. İşte zayıflama sürecinde yapılan en yaygın 7 hata...

Doğru bir beslenme ve egzersiz programı sayesinde hedef kiloya ulaşmak mümkündür. Bunlar dışında bazı faktörler de kilo verme sürecini etkiler. Bu süreçte bilmeden bazı hatalar yapıldığında, kilo vermek zorlaşabiliyor. İşte, kilo vermeye engel olan 7 hata...

Uyku Eksikliği

Kilo kaybında başarıya ulaşmak için vücut doğru bir şekilde çalışmalı ve bunun için de yeteri kadar uyunmalıdır. Her gün 7-8 saat uyuyanlar, zayıflama hedefine daha kolay ulaşır.

Geç Saatte Yemek

Gece geç saatlerde yemek yemek, sindirimi kötü etkiliyor. Son öğününüzü yatmadan birkaç saat önce tüketin. Geç saatte acıkırsanız hafif bir atıştırmalık yiyin.

Az Yemek

Kilo verme sürecini yavaşlatan şeylerden biri de kendinizi az bırakmanızdır. Yetersiz besin tüketimi metabolizmayı zayıflatır, bu da kilo vermek yerine kilo almanıza sebep olur.

Aşırı Yemek

Kalorili ve ağır yiyecekler bazen ödül olarak görülüyor. Çok az yiyip, bir gün aşırı yemek yemek durumu aleyhinize çevirir.

Zamanlama

Öğünler arasında uygun bir boşluk bırakılmalıdır. Ne arayı çok uzatmalı ne de çok kısa tutmalısınız.

Doğru Egzersiz

Kardiyo egzersizleri zayıflamak için en popüler egzersizler olsa da, her spor türü size göre olmayabilir. Kaslarınızı sıkılaştırmak zayıflamak için altın kuraldır. Bunun için güç egzersizleri de yapmanız gerekir.

Hormonal Dengesizlik

Kilo verme diyetinizin ve egzersizinizin daha iyi sonuçlar doğurması için hormonal sorunlarınızı düzeltmeniz gerekir. Diyabet, tiroid ve çeşitli hormonal sorunların tedavisi buna yardımcı olur.

Editör: TE Bilişim