Kış aylarında kişisel bakımımıza önem vermeyi unutuyoruz. İşte, kışın sıkça yaptığımız saç bakımı hataları…

Sert ve kuru hava ile temas eden cildimiz ve saçlarımız, sağlığını kaybeder. Bu da cansız ve kötü bir görünüm demektir. Soğuk havalar kışın saç derisini de cildi de kurutarak kepek, kaşıntı, pullanma ve tahrişe yol açar. Peki hepimizin düştüğü saç bakımı hataları neler? İşte kışın saç bakımı konusunda yaptığımız 7 yanlış hareket!

1. SAÇI NEMLENDİRMEMEK

Kış aylarında saçların nemli kalması cilt kadar önemlidir. Kuru ve soğuk havada saçlar besin kaybeder. Onları beslemek için her şampuanlamadan sonra saç kremi gerekir. Saç kremleri saçlarda eksilen nemi geri kazandırır. Ekstra olarak bir saç yağı ya da serumu da uygulayabilirsiniz.

2. YETERSİZ TEMİZLİK

Kış aylarında saçlarımızı yazınki kadar temizlemekten uzak duruyoruz. Saçın uzun süre temizlenmemesi gözeneklerin ve köklerin kapanıp kirlenmesine neden olabilir. Deride biriken kir, toz ve yağlar; kaşıntıya ve saç dökülmesine sebep olur. Kışın saçlarınızı gerektiği aralıklarla yıkamaya özen gösterin.

3. YANLIŞ ŞAMPUAN SEÇİMİ

Şampuanı yanlış seçersek bu durum saç dökülmesine neden olabilir. Saçlarımızı şampuanladığımızda, saç derisine kadar temas eder. Kullandığımız şampuanın, sağlıklı saç büyümesini sağlayacak, hafif ve uygun bir ürün olmasına dikkat edelim.

4. SICAK SUYLA YIKANMAK

Sıcak su maalesef saçı olumsuz etkiler. Bu işlem saç köklerini zayıflatabilir, saçı güçsüzleştirir ve kırıklara yol açar. Sıcak su deriyi kurutur ve doğal yağlarını geri alır. Saçınızı yıkarken ılık su kullanın. Böylece hem saçlarınız güzelce temizlenir hem de saç uzamasını sağlayarak kan akışını uyarır.

5. SAÇI ISINMA İŞLEMLERİNE SIK MARUZ BIRAKMAK

Saç kurutma makinesi veya ısıtıcı aletlerin normalden sık kullanılması saç kuruluğuna sebep olabilir. Bu işlemler saçın doğal yağlarını kaybetmesine neden olabilir. Bu da saç kırılmasına ve hasara yol açar.

6. KİMYASAL İŞLEMLERE DEVAM ETMEK

Soğuk havalarda kimyasal içerikli tüm işlemlerden kaçının. Saç boyatmak ve herhangi bir kuaför işlemi saç kalitenizi bozacaktır.

7. UZUN SÜRE BERE TAKMAK

Saatler boyunca bere takmak saçları düzleştirir ve derinin hava almasını engeller. Saç derisi temiz hava alamadığında tıkanır. Bu da saçların besin kaybedip zayıflamasına neden olur. Bu nedenle uzun süre bere giyilmemesi önerilir.