Uykusuzluk pek çok hastalığın ya da altta yatan bir rahatsızlığın habercisi olabiliyor. Uzun süredir uyku sorunu yaşayanların mutlaka bir uzmana danışması gerekiyor. Kimsenin bilmediği 10 farklı teknikle kolayca uykuya dalabilirsiniz. İşte ipuçları...

1- Ayaklarınızı Sıcak Tutun

Ayaklarınızda mutlaka çorap olsun, bu şekilde kan akışını direkt olarak kol ve bacaklarınıza yönlendirecek ve vücudunuzu sıcak tutarak uykuya hazırlayacaksınız. Isı, beyne sinyaller gönderiyor ve uyku isteğini artırıyor.

2- Ayak Parmaklarınızı Gerin

Ayaklarınızı önce ısıtın, ardından parmaklarınızı sıkıp gevşetin. 10 tekrar yaparak birkaç tur bu işlemi uygulayın. Uykusuzlukla savaşmak adına kas gevşemesi yöntemi oldukça etkilidir.

3- Kendinizi Uyanık Tutmaya Çalışın

Beyne gönderilen uyku sinayelleri aslında tersine yorumlanıyor. Bu nedenle uyumak değil de, uyanık kalmak istemelisiniz. Ters psikoloji teorisine göre bu taktik kısa sürede işe yarıyor...

4- Gününüzü Sondan Başa Doğru Gözden Geçirin

Sabah ve gündüz saatlerinde değil de, akşam saatlerinde neler yaptığınızı düşünün. Böylece rahatlayacak ve endişelerden arınacaksınız.

5- Nefesinizi Sayın

4-7-8 nefes alma tekniği uykusuzluk için bire birdir. 4 saniye nefes alın, 7 saniye tutun, 8 saniyede nefesinizi verin.

6- Soğuk Suyun Etkisi

Yatmadan önce yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Bu teknik kan basıncını düşürür ve iyi uyumanızı sağlar.

7- Arı Vızıltısı

Yatağa girip gözlerinizi kapattıktan sonra arı sesini taklit etmeye çalışın. Nefes alışverişi sırasında mırıldanmak uykuya dalmanıza yardımcı olacak.

8- Dizlerin Altına Yastık Koyun

Sırt üstü yatıyorsanız dizlerinizin altına küçük bir yastık koyun. Omurganın rahat olmasını sağlayan bu yöntem de uyumaya yardımcıdır.

9- Akşam Kahvaltı Edin

Gece yatmadan önce kahvaltıda tükettiğiniz şeyleri yiyin. Yatarken bir muz yemek işe yarıyor... Ballı muz çayı da çok etkilidir.

10- Süzme Peynir Yiyin

Az yağlı süzme peynirin içinde triptofan bulunur. Bu amino asit uyumaya yardımcıdır. Yanında meyve ve bal da önerilir...