HaberTS- Haber Servisi- Dünya bir korona virüs etkisinde çırpınmaya devam ediyor; hastalık her geçen gün artmaya ve insanları etkisi altına almaya da devam edecek gibi gözüküyor. Dünya bu hastalığa yakalanırken, ilk olarak Çin yakalandı. Çin hastalığı geç haber verdi diye birçok haber çıktı ama işin doğrusu şu ki dünya hastalığı çok da takmadı. Hastalığın varlığını öğrendiğimiz de Çin kaderine terk edilmeyecek ve hastalık orada tüketilecekti. Böyle bir şeyi neden yapalım ki nasıl olsa hastalık bizim başımızda değil diye düşündük. Sonrasında Çin’den kaçan kişiler hastalığı da kendisi ile birlikte ülke dışına yani dünyaya taşımaya başladı. Korona virüs çok hızlı yayılabile ve enteresan bir hastalık çıktı. Dünya araştırma yapmaya başlayana kadar milyonlar virüs etkisinde kalıp da ölmeye başlamıştı bile. Bununla birlikte dünya birçok yasağa tanık oldu; bu insanların psikolojisinde nasıl etki yaratacaktır? İşte detaylar

Hastalıktan kurtulsak bile etkisi kalacak

 Hastalıkla alakalı medyada birçok haber çıkıyor; devir teknoloji devri olduğundan, bizlerde bu çocukları teknolojiden uzak tutamadığımız için onlarda her şeyi en az bizim kadar görüp okuyorlar. Hastalıktan etkilenmeyen çocuklar virüsün isminden etkileniyorlar; işler bu kadar karmaşığa gidiyor. Şimdilerde Rusya bir açıklama yaptı ve hastalığı bulduğunu iddia etti. Bu dünya için sevindirici bir haber ama hastalığın etkilerinin psikolojik yanları için halen geliştirilen bir ilaç duymadık. Büyükler ve çocuklar her ikisi de bu hastalıktan etkilenmeye müsait durumdalar.

Özellikle çocuklara dikkat edin

Orta yaşa gelmiş en azından ergenlik bile atlatmış kişiler, kendi benliklerini oluşturmuş durumdalardır; çocuklar ise o yaşlarda halen kimlik oluşumu ile uğraşan bir karaktere sahiptirler. Yaşanan bu olayların onların kimlik oluşumunda fazlaca zararları olduğunu bilmenizi isteriz. Hastalıktan önce çok cıvıl cıvıl bir çocuk şimdilerde içine kapanık ve suskun ise onu bir psikoloğa götürmeniz de hiçbir şey olmazsa kendinizin konuşmasında fayda vardır. Çocuklara bu dönem asla şiddet uygulamayın hiç kimseye şiddet uygulamayın ki çocuklar normal kimselerden daha hassa kişilerdir. Onların bu yaşata yaşayacağı bir tramvayı ömür boyu taşıyacağını biliyorsunuzdur.