Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüsün erkekler üzerindeki olumsuz etkisinden bahsetti. Savaşçı, kornavirüsün vücutta yol açtığı etkiler konusunda erkekleri uyardı. Özellikle ağır vakalarda kısırlık riski artıyor ve daha da kötüsü kalıcı kısırlık meydana gelebiliyor. Virüs, kanda pıhtı oluşumunu tetikler ve üreme hücrelerini direkt etkiler.

Koronavirüs hastalığını geçirenlerde nörolojik hastalıklar da görülüyor. Denge bozukluğu, akciğer performansında düşüş, nefes nefese kalma gibi pek çok sonucu olduğu görüldü. Hastalar iyileştikten 1 ay sonra kalp çarpıntısı yaşayabiliyor. Yurt dışında yapılan çalışmalar, koronavirüs geçiren erkeklerde kalıcı kısırlık görüldüğünü kanıtladı. Türkiye'de bu konuyla ilgili çalışmalar ilerleyen günlerde yapılacak.

Koronavirüsün saç dökülmesi, kalıcı diş kayıpları, damar ve organ bozuklukları, kalp yetmezliği gibi sorunlara sebep olduğuna dair çalışmalar da var. Organlarda ve kan değerlerinde görülen sorunlar genellikle ağır vakalarda görülüyor.