Koronavirüsü atlatan kişilerde ciddi sağlık sorunları görülüyor. Bunlardan biri de saç dökülmesi...

Uzmanlar, koronavirüsü atlatan kişilerde 2-6 ay arasında görülen saç dökülmesi probleminin genellikle geçici olduğunu belirtiyor. Günde 70 ila 100 tel saç dökülmesi normalken, bundan fazla dökülmeler sağlık sorunlarına işaret ediyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğçe Özkapu, enfeksiyon geçiren kişilerde belli bir süreye kadar saç dökülmesi şikayetinin sık görüldüğünü ifade etti.

Yapılan çalışmalar, her 4 hastadan birinde bu sorunun yaşandığını gösteriyor. Dinlenme döneminde olan saçların yeniden çıkabilmesi için bu dönemde hastalar iyi beslenmeli, stresten uzak durmalı, saç kalitesini artıran bakım yağlarını kullanmalıdır.

Pandeminin yarattığı stresle beraber, hastalığı geçirmeyen kişilerde bile saç dökülmesi problemi çok sık yaşanıyor. Son dönemde saç dökülmesi, kuruma ve kırılma gibi sorunlarda artış görülüyor. Uzman Dr., saçın yapısında bulunan keratin için protein ve demirden zengin gıdalarla beslenmek gerektiğini ve omega-3, D vitamini, folik asit, çinko desteklerine başvurmak gerektiğini söyledi.  Tüm bunlar fayda etmiyorsa bir dermatoloji uzmanına danışmak gerekir ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim