Amerikalı Dr. Leo Galland, siyah çayda bulunan bazı maddelerin, koronavirüsün çoğalmasını engellediğini belirtti. Dr. Galland, koronavirüsün bağışıklık sistemini ve metabolizmayı etkilediğini söyledi, özellikle aşırı kilolu ve şeker hastası olan kişileri uyardı.

Çinko ile ilgili kanıtlar olduğunu, iyi beslenerek virüsten korunabileceğimizi açıklayan ünlü doktor, bitkisel kaynaklı gıdalara dikkat çekti.

Koronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Meyve, sebze, bitki ve baharatlarda bulunan maddelerin virüse karşı verdiğimiz tepkiyi etkilediği açıklandı. Sebze, balık, deniz ürünleri ve kabuklu yemiş tüketimine önem verilmelidir. Çay içerek virüsün çoğalmasını önleyebiliriz. Özellikle siyah çaydaki bazı maddeler bunu başarıyor. Dr. Galland'a göre çayı sade içerek koronavirüse yakalanma riskini azaltmak mümkün.

Virüse karşı bağışıklık kazanmak için pek çok şifalı ot ve baharattan yararlanmak mümkün. Galland, en sağlıklı besinin çörek otu olduğuna da dikkat çekti.

Amerikalı doktor, aşının ve doğal beslenmenin önemine burgu yaptı. Tedavi ettiği hastalardan edindiği bu deneyimleri röportajda tek tek anlattı.

Editör: TE Bilişim