Limonun da kahvenin de sağlığa faydaları çoktur. Peki, limonlu kahvenin süper güçleri var mı?

Kahve tüketiminin faydalarından sık sık bahsediliyor. Aşırıya kaçmadan tüketilen kahve ömrü uzatıyor. Limon ise antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahip. Limon, C vitamini ve mineral deposu. Kansere ve enfeksiyonlara karşı koruyucu. Bu iki süper güç bir araya geldiğinde, sağlığa pek çok faydası ortaya çıkıyor. Limonlu kahve içmek nelere iyi geliyor?

Limonlu Kahvenin Faydaları

Az önce de bahsettiğimiz gibi, kahvenin faydaları da limonun faydaları da saymakla bitmez. Limonlu kahveye ise mucize besin deniyor. İşte, faydaları...

Yağ Yakar

Kafein başlı başına yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Kahve, metabolizmayı uyarır ve yağ yakımını hızlandırır. Limonlu kahve içmek tek başına kilo vermek için yeterli değildir. Egzersiz ve diyet de yapmak gereklidir. Kahve, açlık krizini yok eder.

Baş Ağrısını Giderir

Aşırı kahve içmek baş ağrısı yapabilirken, kontrollü kahve tüketimi ve limon tüketimi bazı ağrıları azaltabiliyor. Bu konu hakkında bilimsel bir açıklama yoktur.

Cilde Sağlık Kazandırır

Yüksek miktarda meyve ve sebze tüketimi cilt sağlığı için gereklidir. Limon ve turunçgiller C vitamini sağlar, kolajen sentezini uyarır. Cildin elastikiyetini artırır.

Kahve ve limonu ayrı ayrı tüketmenin daha doğru olacağı belirtilmektedir. İkisinin de ayrı ayrı faydaları olsa da, birleştirildiğinde çok faydalı ve sağlıklı olduğu söylenemiyor. Aşırı tüketimin zararlı etkileri olabilir.

Editör: TE Bilişim