1980'li yıllarda popüler hale gelen yağ alma operasyonu liposuction vücudun farklı yerlerinde biriken fazla yağların yok edilmesi için yapılan bir işlemdir. Doğrudan zayıflama ya da kilo verme aracı olarak görülmemelidir. Liposuction yağ aldırma ile vücutta olan fazla yağlar değil yağ hücreleri tamamen emilerek yağ alınır. Bu iki işlem arasında farklılıklar vardır ve liposuction yaptırmaya karar verenler bu konuda doğru bilgiye sahip olmalıdır. İnsanlardaki yağ hücrelerinin sayısı ergenlik çağından sonra değişmez.

3 Farklı Yöntem

Vücudun farklı bölgelerinde kilo alımı sonucu biriken yağların depolandığı bölgeleri yağ hücrelerinin sayısı belirler. Örnek vermek gerekirse göbek bölgesindeki yağ hücre sayısı vücudun diğer kısımlarında daha fazla ise vücutta biriken fazla yağlar bu hücrelerin içine yerleşir. Liposuction yapıldığında yağ hücrelerinin sayısı azaltılarak belli bölgelerdeki yağ birikmelerinin önüne geçilir. Dolayısıyla göbek bölgesindeki yağ hücresi sayısı yağ alma operasyonu ile yarıya indirilir. Kişinin vücudunda fazla yağ birikimi olsa dahi eskisi gibi göbekli bir vücut tipine sahip olmaz ve vücut şekillendirme gerçekleşir. Egzersiz ve diyete rağmen halen vücutta direnen yağ hücreleri varsa liposuction ameliyatı yapılabilir. Liposuction yöntemleri yani yağ alma operasyonu 3 farklı yöntem ile gerçekleştirilir;

  • Islak Teknik ( Tümesan Teknik)  Liposuction
  • Ultrasonic Liposuction
  • Lazer Liposuction

Islak Teknik ( Tümesan Teknik)  Liposuction

Islak teknik liposuction ülkemizde en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Liposuction yağ aldırma yöntemi esnasında emme işlemini gerçekleştirmeden önce yağ hücrelerine sıvı doldurularak hücreler şişirilir. Bu sıvı içerisinde kanamayı durduran adrenalin ile birlikte ağrı kesici özelliğe sahip olan lidocaine gibi bazı maddeler yer alır. Hücrelerin şişirme işleminin tamamlanmasının ardından deri üzerine atılan kesilerden deri altına girilir. 2-6 mm çapındaki ince borucuklar sayesinde yağ hücrelerini ulaşılır, Bu borucuklar bir vakum cihazına bağlıdır ve vücut üzerinde hareket ettirilerek istenmeyen fazla yağ hücrelerinin emilimi gerçekleştirilir.

Ultrasonic Liposuction

Ultrasonic Liposuction yağ aldırma vazer yönteminde ise ilk olarak ameliyat aşamasında kullanılan küçük borucuklar yardımı ile yağların alınacağı bölgeye ulaşılır. Ultrasonic titreşimler uygulanarak hücrelerin yumuşaması sağlanır. Bu sayede yağ hücrelerinin kolaylıkla emilmesi gerçekleştirilir. Yumuşatma işlemi tamamlandıktan sonra gerçekleştirilen klasik uygulama ile birlikte yağ alma işlemi tamamlanır.

Lazer Liposuction

Liposuction yağ aldırma lazer yönteminde ise2-3 mm çapındaki fiber kanüller ile yağların alınacağı bölgedeki yağ hücrelerine lazer ışınları gönderilir. Gönderilen lazer ışınları sayesinde hücreler katı halden sıvı hale geçer. İşlemin ardından milimetrik olarak açılan kesilerden deri altına ince kanüller iletilerek emilim işlemi gerçekleştirilir. Bu yöntemde kullanılan kanüller klasik teknikte kullanılanlara göre çok daha incedir. Bu sayede ameliyat sonrası iz problemi ortadan kaldırılır.

Lenf Drenaj Masajı

Her üç yöntemde de lokal ya da genel anestezi uygulanır ancak liposuction yağ aldırma lazer uygulamasında genel anestezi tercih edilir ve hasta bir gece gözetim altında kalır. Diğer iki yöntemde ameliyat esnasında herhangi bir komplikasyonu gerçekleşmemesi halinde taburcu edilir. Operasyon öncesinde ve sonrasında lenf drenaj masajı kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Operasyon Sonrası Neler Yaşanır?

Operasyon sonrası yaşanan ağrılar genellikle 3 ya da 4 gün sürebilir bu süre içerisinde alınan ağrı kesiciler ile şikayetler ortadan kaldırılır. Liposuction yaptıran hastalar 3 ila 7 gün içerisinde günlük hayatlarına dönebilir ve işine başlayabilir. 3 hafta süre içerisinde liposuction korsesi kullanan hasta en az 2 hafta sonra yürüyüşlere başlayabilir, ağır spor egzersizleri için ise 6 hafta beklemek zorundadır.

Liposuction Yöntemleri ve liposuction fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için https://haberard.com/liposuction-fiyatlari-2020/ adresini ziyaret edebilirsiniz.