Hamilelik dönemi her kadın için özel olduğu kadar fiziksel ve ruhsal açıdan da karmaşık bir dönemdir. Hormonların değişim yaşaması ve vücudun da değişime uğraması hormonal bakımdan ve ruhsal bakımdan dalgalanmalar yaratır. Bu süreç lohusalık döneminde de devam eder, bu dönemde kadın kendini iyi hissetmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle gerek hamileyken gerekse lohusalık dönemindeyken kıyafet seçimi oldukça önemlidir.

Lohusa ve Hamilelik Döneminde Nasıl Kıyafetler Giyilmelidir?

Hamilelik döneminde nasıl kıyafetler giyilmelidir? konusunda birçok araştırma yapılır ve mağazalar dolaşılır. Özellikle doğum sonrası ihtiyaçları içerisinde sabahlıklı lohusa pijama takımı mutlaka yer almalıdır. Bu tarz bir kıyafet ile oldukça rahat hareket edebilirsiniz. Yataktan çıktığınız zaman üzerinize sabahlığınızı alarak soğuk algınlığını ve üşütmeye bağlı gaz oluşumunu önleyebilirsiniz.

Lohusalıkta iç giyim için de rahat edeceğiniz ürünler kullanmak gerekir. Eskiden düz ve klasik modeller kullanılırdı fakat günümüzde dantel ve aksesuarlı modeller de kadınların zevkine hitap edecek şekilde piyasada bulunmaktadır. Özellikle emzirmeyi kolaylaştıran gizli bölümlü atlet ve sütyenler lohusalık döneminde emziren bayanların çok işine yaramaktadır. Gece yatarken giyilebilecek lohusa gecelik takımı modelleri mevsime göre uzun veya kısa kollu ya da askılı olarak tasarlanmıştır. Rahat ve kolay kullanım açısından lohusa pijama takımı tercih edenler için de birçok seçenekler sunulmaktadır. Gecelik veya pijama tercihi tamamen sizin zevkinize bağlıdır. Dilerseniz bu modellerin sabahlıklı olanını da alabilir ve sabah serinliğine karşı kendinizi korumuş olursunuz.

Hamilelik Döneminde Kıyafet Seçimi

Hamilelik döneminde de içinde rahat edebileceğiniz kıyafetler seçmelisiniz. Örneğin eşofman takımları yaz ve kış aylarında sizi oldukça rahat ettirir. Yaz döneminde rahat ve geniş şortlar oldukça ideal bir seçimdir. Şortunuzun üzerinden giyebileceğiniz bol t-shirtler sıcak yaz aylarında sizi oldukça rahat ettirecektir. Elbise seçiminde de belinizi sıkmayan rahat elbiseler ve hamilelikler son derece uygun modellerdir. İç çamaşırına gelince tıpkı lohusalık döneminde olduğu gibi rahat yumuşak sütyenler ile pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Ayakkabı tercihinizi de dikkatli yapmanız gerekiyor, yüksek topuktan kesinlikle uzak durunuz. Topuk boyunun 2-3 cm olması en idealidir. Düz ve ince tabanlı modeller vücut dengesi açısından tavsiye edilmemektedir.