Dr. Anthony Fauci 2022 yılı ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık danışmanı ve aynı zamanda Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'den Abd'lileri korkutan açıklamalar geldi. Korona virüs salgını ile alakalı ilginç değerlendirmelerde bulundu.2022 yılına gelindiğinde de Amerikalıların hala maskesiz hayata geçmemiş olabileceğinin altını çizdi.

Maskelerin Çıkartılması Aşılanmanın Hızı ile Bağlantılı

Her gün binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve vaka sayılarının yeterince azalmadığı Amerika'da henüz nüfusun %15'i bile aşılanmadı. Kısıtlamaların hayatın her yerinde ciddi bir şekilde hissedildiği Amerika'da maskesiz hayata ne zaman geçileceği sorusu gündeme geldi. CNN’e röportaj veren Beyaz Saray Baş Tıbbi Danışmanı Dr. Anthony Fauci, Covid 19 salgınının sürecini değerlendirdi. Aşılama oranlarındaki artış ile maskesiz ve normal hayata geçisin doğrudan alakalı olduğunun altını çizen Dr Anthony Fauci kısıtlamaların da aşamalı olarak hafifletilebileceğini söyledi.

Ancak yine de bu hafiflemelere rağmen 2022 yılında da maskeler hala çıkartılamamış olabilir dedi. Olası virüs mutasyonlarının da süreçte çok önemli bir etken olduğunu belirten Fauci Aşılanma ve ne kadar hızlı gerçekleşirse o kadar çabuk normalleşme olabileceğini belirtti.

 Noel'e kadar Maskeli Hayat Devam Edebilir

 Dr. Fauci yakın günlerde hayatın pandemi öncesindeki akışına ne zaman dönüleceği sorularına yanıt vermişti. Kesin olmamakla beraber sonbahar aylarında biraz biraz kademeli bir şekilde normalleşme sağlanabileceği söyleminde bulunan Fauci ABD'nin maske ile birlikte bir arada yaşamayı önümüzdeki yıl da dahil olmak üzere sürdürmesi gerekebileceğinin altını çizdi. Ve kısıtlamaların tamamen ortadan kaldırılmasının söz konusu olmasının Noel'e sarkabileceği açıklamalarında bulundu. Yakın zamanda maskelerin çıkmasının mümkün olmadığını belirten Dr.Fauci Abdlilerin de kendilerini buna hazırlamaları gerektiğini söyledi.