Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de grip salgını olmadığını ve vatandaşların grip salgını haberlerine inanmaması çağrısında bulundu. Kış aylarında havaların soğuması ile daha çok insanın grip olabildiği ve soğuk algınlığı yaşayabildiğini açıklayan Prof. Ceyhan, vatandaşların grip salgınından korkmasına gerek olmadığını, sene içerisinde grip salgınının henüz görülmediğini açıkladı. 

Grip salgınlarının zaman zaman görülebildiği ve insanların büyük bir bölümünü etkileyebildiğini açıklayan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mevsimsel grip yaşayan insan sayısında artış olmasının ise mevsim normalleri düşündüldüğünde normal olduğunu açıkladı.

Mevsim gribi

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu mevsimlerde vatandaşların grip ve soğuk algınlığı yaşamalarının normal olduğunu, artık dünyada domuz gribi konusunda insanların bu gribe inanmadıklarını ve mevsimlere göre grip olma sıklığının artabildiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim