Diş Estetiği Nedir ?

İzmir diş estetiği diş ve çene yapısından kaynaklı çeşitli değişiklikleri yaptırmak isteyen kişilerin uyguladığı yöntemler arasında yer alır. Diş ve diş eti estetiği aynı zamanda birtakım yöntemlerin kullanılmasını da ifade eder.

Farklı bir tasarım ile bireylerin diş yapılarına uygun olarak diş estetiği tasarımları yapılır. İzmir diş estetiği belirli programlar dâhilinde inceleme altına alınan aynı zamanda kontrolü sağlanan dişler için farklı uygulamalar yapılır.

Düzgün Dişler

Düzgün ve sağlıklı dişler için İzmir diş estetiği yaptırmak mümkündür. Kişilerin çene yapısından ya da kemiklerinden kaynaklanan nedenlerle dişleri düzensiz olanlara işlem yapılır. Kişiye özel tedaviler sonucunda düzgün dişlere kavuşulur.

Diş Estetiği Fiyatları

Diş estetiği diş ve diş etleri için uygulanacak yöntemlerin usulüne uygun olarak yerine getirilmesi ve aynı zamanda ortodonti denilen dişeti estetiği tedavileri uygulanır. İzmir diş estetiği uygulamaları bireylerin özelliklerine göre değişiklikler oluşturur.

Dişlerde bulunan simetri bozukluğu ve diş etinde var olan problemlerin ortadan kaldırılması için düzenli olarak kontrolleri sağlanır. Diş estetiği tasarımı yapılacağı zaman dikkat edilmesi gereken temel unsur yapılacak olan tasarımın bireylere özgü olmasıdır.

İmplant Nasıl Yapılır?

İzmir implant uygulama öncesinde yapılan kontroller ile birlikte detaylı olarak incelemeler yapılarak bireylere özgü işlem basamakları oluşturulur. İmplant, özellikle kelime anlamı olarak dişlerin estetik ve işlevlerini koruması ve yerine getirebilmesi için dokulara yerleştirilen titanyum içerikli kök ve vida biçimindedir.

Yapılacak olan tedavi öncesinde çeşitli kontroller yapılarak bireylerin yapılarının implant yapımına uygun olup olmadığına bakılır. İzmir implant yapılan kontroller ile birlikte karar verilerek tedavi aşamasına geçilmiş olur.

İmplant için hazırlanmış olan kök yapıların prosedüre uygun bir şekilde yapılması sağlanır. Titiz ve özenli bir şekilde yapılması gerekli görülen İzmir implant uygulamalarının ayrıntılı bir biçimde kontrollerinin de yapılması uygun görülür.

İmplant Kimlere Uygulanır?

İzmir implant yüz ve çene yapısı gelişimini tamamlamış olan 18 yaş ve üzeri olan bireylere yapılan bir işlemdir. Yapılan implant tedavisinin başarı ile sonuçlandırılması için bireylerin çene ve diş yapılarına uygun olan seçimlerin yapılması gerekli görülür.

İmplant uygulamasında bir tek implantın yapım süresi 10-15 dakika aralığında değişiklik gösterir. Yapılan implantların ise 3 y ada 6 ay süresince kemik ile beraber kaynaması beklenir. İzmir implant tedavisi ile birlikte bir bütünlük içinde incelenen ağız ve diş sağlığı yapısı onarımları yapılmış olur.

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum belirli bir kaplama yöntemi olmak ile birlikte dişlerin daha estetik ve özel bir gülüş tasarımı için geliştirilmiş bir yöntemdir. Kaplama yöntemi olarak adlandırılan İzmir zirkonyum aynı zamanda taşıdığı nitelikler ile birçok kişinin dikkatini çekmiştir.

Diş kaplama tedavileri için eğer ikiden fazla diş kaplama yöntemi uygulanacaksa tamamı için zirkonyum kaplama önerilmesi uygun görülür. Bireylerin diş ve diş eti yapılarına göre yapılması uygun görülecek olan zirkonyum için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.

Geliştirilmiş teknolojiler ile birlikte özellikle İzmir zirkonyum porselen üst yapı kısımlarının eklenmesi ile klinik olarak test edilmiş işlemlerin uygulanmasıdır. Dişlerin renk uyumlarının sağlanarak düzenli kontrol kapsamında gerçekleştirilmesi sağlanır.

Zirkonyum Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplama çeşitleri özellikle kullanılan malzemelerin özelliklerine göre farklılık göstermiş olacaktır. Uygulama esnasında kullanılacak olan malzemenin içeriği ve boyutu kaplamanın adını değiştirmiş olacaktır.

Dişlerin bireysel farklılıklara göre ölçülerinin alınması aynı zamanda detaylı olarak kontrolünün yapılması ile gerçekleştirilir. Bireyleri ağız ve diş sağlığı incelemesi sırasında diş eti problemleri varsa bunun giderilmesi sağlanarak işlemeler yapılmış olur.

Metal altyapılı porselen diş kaplama, tam seramik diş kaplama, zirkonyum altyapılı porselen diş kaplama, porselen diş kaplama olmak üzere çeşitli kısımlara ayrılmıştır. Doğal diş tasarımlarına en uygun olan kaplama çeşidinin başında İzmir zirkonyum altyapılı porselen diş kaplama geldiği görülmüştür.

Editör: TE Bilişim