Daha kısa sürede daha fazla kilo vermek istiyorsanız, egzersiz yapmadığınız zamanlarda bile kalori yakmaya devam edecek sağlıklı bir metabolizmaya ihtiyacınız var. Koşu bandında daha fazla saat çalışmadan önce, metabolizmanızı hızlandırmak için bu 7 yola göz atmanızda fayda var.

1. Yüksek yoğunluklu aralıklı eğitim

Yüzmenize, yürüyüşünüze veya koşmanıza yüksek yoğunluklu kısa patlamaları dahil ederek daha kısa sürede daha fazla kalori yakarsınız. Sabit bir dayanıklılık seansı sırasında tüketeceğinizden daha fazla oksijen tüketeceğiniz için, egzersiz sonrası metabolizmanızı da artıracaksınız. Araştırmalar, tek bir "yüksek yoğunluklu aralıklı" egzersiz seansının, antrenmanınız bittikten sonra 1,5 ila 24 saat daha kalori yakmanızı sağlayabileceğini gösteriyor.

2. Somon balığı yemeyi ihmal etmeyin

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin balıklar ve diğer yiyecekler kan şekerini dengelemeye, iltihabı azaltmaya ve yağ yakma hormonu leptine karşı direnci azaltmaya yardımcı olabilir. Leptin metabolizmanızı, açlığınızı ve enerji harcamalarınızı kontrol eder. Somon, ton balığı, ringa balığı ve Omega-3 bakımından zengin diğer balıklar leptin seviyenizi artırmaya yardımcı olur ve yavaş metabolizmayı hızlandırmaya destek olabilir.

3. Güneş ışığından mümkün olduğunca faydalanın

Bazen doğal dünyaya nasıl bağlı olduğumuzu unutmak kolaydır. Bedenlerimiz aslında dünyanın saatine göre çalışır. Sabah güneş ışığına maruz kalmak vücudunuzun sistemlerini sıfırlamaya ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olabilir. Sabah güneş ışığında işe yürümek veya köpeğinizi gezdirmek vücudunuza vites değiştirme zamanının geldiğini hatırlatmaya yardımcı olabilir.

4. Ayakta çalışmayı denediniz mi?

Masa başı işiniz varsa veya evden çalışıyorsanız, çalışırken ayakta durmak metabolizmanız üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilir. Bir çalışma, oturarak çalışan genç yetişkinlerin ayakta dururken dakikada 1.36 kaloriye kıyasla dakikada 1.02 kalori yaktığını gösterdi. Bu kaloriler zamanla artar. Yeni araştırmalar ayrıca iki dakikalık aktivite ile uzun süreli oturmayı kesmenin metabolizmanızı hızlandırabileceğini öne sürüyor. Bu da su içmek için buzdolabına gitmek için başka bir neden!

5. Bitter çikolata aradığınız kurtarıcı olabilir!

Çalışmalar, bitter çikolata yemenin aşağıdakiler dahil gerçekten büyük faydaları olduğunu göstermiştir:

  • Sindirimi yavaşlatır, böylece daha uzun süre daha tok hissedersiniz
  • Şekerli, yağlı, tuzlu yiyecekler için istekleri azaltmaya yardımcı olur.
  • Kan basıncını ve stres kortizol seviyelerini düşürür ve kötü kolesterolü düşürür.
  • İçerdiği tekil doymamış yağlar yağ yakmanıza yardımcı olur.
  • Vücut kitle indeksinizi düşürmeye yardımcı olur

Sanki bir parça bitter çikolata yemek için birden fazla bahaneye ihtiyacımız var, değil mi?

6. Hayatınızdan stresi mümkün olduğunca uzak tutun!

Bazen ne kadar meşgul olursak o kadar çok kalori yakmalıyız, değil mi? Ne yazık ki, stresli yaşamak aslında kilo vermeyi zorlaştırıyor. 2019 yılında yapılan bir araştırma, stresli kadınların daha yavaş metabolizmaya sahip olduğunu ve stressiz olanlara göre daha az yağ yaktığını gösterdi. Her gün düzenli yürüyüş, biraz sakin zaman, rahatlatıcı bir banyo veya rahatlamanıza yardımcı olacak başka bir aktivite için zaman ayırırsanız, aslında metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

7. Vitamin enjeksiyonları veya lipotropik enjeksiyonlardan faydalanın!

İnsanlar sık ​​sık diyetisyenlere her şeyi denediklerinde ama yine de kilo veremediklerinde gidiyorlar. Çoğunlukla ortaya çıkan durum ise, cevabın ne kadar yedikleri veya egzersiz yaptıkları değil, vücutlarının besinleri nasıl işlediği ile alakalıdır.

Hiç kimse antrenmanlarının boşuna olduğunu hissetmek istemez, ancak bazen vücudumuz yağlarımızı enerjiye dönüştürmemize yardımcı olan hayati besinleri kaçırır. Vitamin enjeksiyonları ve lipotropik enjeksiyonlar, vücudumuzun karbonhidratları ve yağları daha verimli bir şekilde parçalamasına yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlayabilir. Bu enjeksiyonlar, sağlıklı bir diyet ve egzersiz rejimi için harika bir tamamlayıcıdır.

Editör: TE Bilişim