Migren yaşayan çoğu insan ilaç kullanmayı tercih eder. Ancak, bitkisel tedavi yöntemleri de sıkça tercih ediliyor. İşte, migrene iyi gelen bitkiler!

Modern tıbbın ortaya çıkmasından yıllar önce, insanlar baş ağrısı ve migren belirtileri için bitkisel ilaçlar geliştirdi. Migrene iyi gelen bitkiler bu şekilde keşfedildi. Ateş, ağrı ve iltihabı gidermede kullanılan harika bitkisel kürler var... İşte migren ağrısına son verecek bitkiler...

Papatya

Papatya baş ağrısı, böcek ısırığı, ateş ve diğer ağrılar için en etkili bitkilerden biridir. Papatya çayı ve kürü genellikle yaprakları, çiçekleri ve sapları kurutularak hazırlanır.

Kabalak

Bu çok yıllık otsu bitki, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın ıslak, bataklık bölgelerinde bulunur. Tarih boyunca çeşitli amaçlar için kullanılmıştır. Baş ağrısı, migren, astım, alerji, öksürük, ateş ve mide bağırsak problemleri için kullanılır.

Söğüt

Söğüt ağacının bitkisi iltihap gidermede ve ateş düşürmede çok etkilidir. Eski yıllarda kabuğu da çiğnenen bu bitki Çin ve Avrupa'da baş ağrısı, osteoartrit, tendinit ve bel ağrısı için kullanılır.

Kedi Otu

Kediotu, Avrupa ve Asya'ya özgüdür. Artık Kuzey Amerika'da da yaygın olarak bulunur. Kedi otu faydaları arasında baş ağrısı, uykusuzluk, kalp çarpıntısı, titreme ve anksiyete iyileştirme gibi maddeler sayılabilir.

Kişniş

Kişniş tohumu diyabet ve artrit tedavisinde etkilidir. Migren ağrısı için bitkisel bir çaredir. İltihabı azaltarak ağrıları dindirir.

Melekotu

Havuç, maydanoz ve kereviz ile aynı aileden gelen Asya kökenli melekotu, tıbbi krem ve toniklerde de kullanılır. Tükenmişlik, iltihap, sinirsel ağrılar ve migrene bire birdir.

Lavanta

Antimikrobiyal özellikleri ve temiz kokusu nedeniyle pek çok kültürde yer edinmiş olan lavantanın faydaları sayısızdır. Aromatik çiçekleri ve yağı baş ağrısı ve uykusuzluktan stres ve yorgunluk gibi zihinsel sağlık şikayetlerine kadar pek çok şikayetin tedavisinde kullanılır.

Biberiye

Biberiye, Akdeniz bölgesine özgüdür. Kas ve eklem ağrısı, hafıza sorunları, konsantrasyon güçlükleri, sinir bozuklukları, dolaşım problemleri, karaciğer rahatsızlıkları ve migrene iyi gelir.