Genellikle sebze meyveler, omega 3'ler ve probiyotiklerin ruh halini yatıştırdığı söylenir. Yediğiniz içtiğiniz her şey ruh halinizi etkiler. Ruhsal ve zihinsel sağlığınız için terapi ve ilaçlara başvurabilirsiniz. Ancak beslenme ile de ruhsal sorunlar tedavi edilebilir.

Doğru beslenme tarzı edinerek depresyondan kurtulmak mümkün mü? Uzmanlardan müthiş tavsiyeler... Depresyona karşı yararlı ve zararlı yiyecekler hangileri?

Depresyonu etkileyen birçok farklı faktör vardır. Yaşanan olaylar, genetik ve beslenme gibi... Bazı yiyecekler beyindeki serotonin hormonunu etkiler. Daha sağlıklı beslenenlerde depresyon görülme oranı %16 daha az.

Depresyonu hafifleten yiyecekler

Yağlı balıklar

Somon, hamsi, uskumru, sardalya gibi omega-3 yönünden zengin balıklar depresyon belirtilerini azaltır.

Hindi

Vücudun serotonin hormonunun üretilmesine yardımcı olan hindide triptofan adlı bir amino asit bulunur.

Kakao

Kakao ve bitter çikolata tüketerek depresyonla savaşabilirsiniz. Kakaoda bulunan flavanoller ve prosiyanidinler gibi bazı bileşikler vücuttaki iltihabı azaltabilir.

Meyve ve sebzeler

İltihapla savaşan, vücudu hasarlardan koruyan antioksidanlar en çok meyve ve sebzelerde bulunur. Depresyonla savaşan meyve ve sebzeler kadar ceviz, yeşil çay, kekik, nane ve kahve de etkilidir.

Probiyotikler

Yoğurt ve turşu gibi probiyotik besinler, depresyona karşı savaşan bakterileri dengeler. Vücut bakterileri iyi hissetmemizi sağlayan kimyasalları üretir.

Depresyona neden olabilecek yiyecekler arasında; işlenmiş gıdalar ve şeker sayılmaktadır.

Editör: TE Bilişim