ORDU (AA) - Ordu'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında oluşturulan iletişim merkezi hizmete girdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

Bu kararlar doğrultusunda, salgınla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için erken tespit, evde izolasyon ve tedavi süreçleriyle ilgili halkın bilgilendirmesi, taleplerinin il düzeyinde karşılanması ve sorularına yanıt verilebilmesi amacıyla Vali Tuncay Sonel'in destekleriyle İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde "Kovid-19 İletişim Merkezi" kuruldu.

İletişim merkezi ile alınan tedbirler kapsamında koordinasyonu sağlamak, Kovid-19 tanısı alan ve evde izole olan hastalar ile semptom görülen vatandaşlara danışmanlık yapmak ve temaslı bulunan vatandaşlar da semptom bildirmesi halinde evlerine gidilerek gerekli işlemlerin başlatılması hedefleniyor.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Kovid-19 pandemisiyle daha etkin mücadele edebilmek amacıyla Kovid-19 İletişim Merkezi'nin çağrı alımlarına başladığını belirtti.

Çağrı merkezinin çözüm odaklı çalışacağına işaret eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Mobil Kovid doktorluğu ekipleri kurduk. Pozitif olan vatandaşların şikayetleri bir değişiklik, artma ya da azalma olursa veya temaslı vatandaşlarımızda semptom gelişirse izolasyondan çıkmadan çağrı merkezi tarafından oluşturulan kayıt mobil ekipleri tarafından değerlendirilecek. Eve gidilecek, muayene edilecek, gerekirse ilaç verilecek, gerekirse numune alınacak. Böylece kişi pozitif ise başkasına bulaştırmasının önüne geçilmiş olacak, negatif ise de kendisine bulaşmasını önlemiş olacak.”

Kasapoğlu, herkesi alınan tedbirlere uymaları ve maske, mesafe ile hijyene dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Açıklamada, Kovid-19 İletişim Merkezi'ne 0 452 223 12 88 numaralı telefondan ulaşılabileceği ifade edildi.

Kaynak: aa