Doğada serbest bir şekilde gezen tavukların solucan, böcek gibi yaratıklar dışında kendisinin veya başka bir tavuğun dışkısını dahi yediğini belirten Sönmez, bu dışkılardaki mikrobun yeniden tavuğun bünyesine geçtiğini söyledi. Bu tür tavukların tüketilmesiyle birlikte salmonella enfeksiyonunun bulaşma riskinin arttığını söyleyen Bingür Sönmez, gezen tavuk tüketilmesinin sanıldığı kadar sağlıklı olmadığını ifade etti.

Yumurtanın tam bir mineral deposu olduğunu ve sıklıkla tüketilmesi gerektiğini de söyleyen Prof.Dr. Bingür Sönmez, yiyilebilecek en ucuz beyaz etin ise tavuk eti olduğunu söyledi. Bundan 50 yıl önce çıkarılan yasa gereği tavuklarda kesinlikle hormon bulunmadığının altını çizen Sönmez Tarım Bakanlığı tarafından yapılan kontrolsüz denetlemelerde bu hususun titizlikle takip edildiğini söyledi.

Çiftlik Sahipleri Açıklamaya Karşı Çıktı

Kalp Cerrahı Bingür Sönmez’in bu açıklamasından sonra özgür gezen tavuk sahipleri de sesini yükseltti. Bursa’nın Mudanya ilçesinde sertifikalı satıcılık yapan Mehmet İlhan, tavuklarının kendi dışkılarını kesinlikle yemediğini ifade etti ve doktorun söylemlerine katılmadığını belirtti.