Patlıcanın sapında eser miktarda da olsa nikotin bulunuyor. Peki, patlıcan sapı suyu kür olarak uygulanırsa sigarayı bıraktırır mı?

Sigarayı bırakmak isteyenler, patlıcan kürünü denemeli… Patlıcanın sigara bağımlılarında nikotin ihtiyacını giderdiği ve sigara içme isteğini azalttığına yönelik haberler çıkmaya başladı. Peki patlıcanda gerçekten de nikotin var mı? Patlıcan sigaradan soğumanıza yardımcı oluyor mu?

Patlıcan yemeklerin en sevilen lezzetlerinden biridir. Tadı sigaraya hiç benzemez ancak eser miktarda nikotin içerir. Ama maalesef 9 kilo patlıcanda 1 sigaraya bile denk gelmeyecek kadar nikotin bulunuyor.

Patlıcanı hem yemek olarak tüketmek hem de sapını kaynatıp suyunu içmek, düzenli bir kür gibi uygulandığında belli bir oranda yardımcı olabilir. Böylece vücudun nikotin almasını sağlanmış olabilir. Fakat yüzde yüz kesin sonuç beklenmemelidir. Nikotin isteğini bir nebze de olsa giderebilen patlıcan suyu, kriz ataklarınıza yardımcı olabiiir.

Sigarayı Bıraktıran Patlıcan Kürü Tarifi:

4 adet taze patlıcan sapı ile 4 su bardağı suyu kaynatın. Tamamen kaynamaya başlayınca kapağını açmadan ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ardından soğuyan suyu süzgeçten geçirip bir kaba boşaltın. Bu kürü her sabah kahvaltılarından önce bir bardak için.

Editör: TE Bilişim